Hopelijk is het op Koningsdag weer net zo zonnig als vorig jaar. | Foto: Archief
Hopelijk is het op Koningsdag weer net zo zonnig als vorig jaar. | Foto: Archief Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Maak een koninklijke taart

wedstrijd n Wethouders Corien van Starkenburg en Gerard Mostert zijn bereid gevonden om samen met Ine Paauw, finalist van HHB de juryplaatsen in te nemen van de Koninklijke bakwedstrijd. Het inleveren van de taarten en de jurering worden gefilmd door RTV Katwijk en de winnaar(s) worden bekend gemaakt tijdens de live Koningsdag-uitzending op 27 april van 10.00 tot 13.00 uur.

Wie zich nog niet heeft opgegeven voor de Koninklijke Bakwedstrijd, kan dat nu nog doen tot en met woensdag 21 april. ‘Niet afwachten, gewoon lekker meedoen’, roept Ine Paauw finalist van Heel Holland Bakt nieuwe kandidaten op. ‘Het is een feestdag, en op deze manier kunnen we zoveel mogelijk mensen laten meegenieten en er zijn prachtige prijzen. De taarten worden na jurering naar bejaardenhuizen en de voedselbank locaties gebracht. Dus we hopen op veel deelnemers. Het mag een zoete of hartige taart zijn, in een cake of appeltaartvorm of misschien wel tompoezen of boterkoek. Doe mee en maak er iets leuks van. Jong en oud kunnen meedoen en worden elk naar eigen leeftijd en groep beoordeeld.

Binnenkort verschijnt het eerste receptenboek ‘Bakken met Ine’. Ine kijkt er met veel plezier en gezonde spanning naar uit. In 2017 was Ine een van de deelnemers van Heel Holland Bakt, en bereikte ze de halve finale.


Koninklijk spektakel

Ook onze deelnemers ,aken kans om een gesigneerd boek van Ine te winnen (inclusief een bakworkshop voor twee) door mee te doen aan een uitdagende coronaproof taartbakwedstrijd voor de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.


In verband met de corona maatregelen is het noodzakelijk om vooraf even aan te melden voor deze wedstrijd. Dit kan door een mail te sturen naar together@inepaauw.nl. Na aanmelding ontvangen de deelnemers informatie waar, wanneer en hoe laat het baksel kan worden ingeleverd. .
Vrijdag 23 april worden de baksels gejureerd. Na jurering worden de taarten gebracht naar diverse lokale instellingen. In een speciale live RTV uitzending op Koningsdag worden de winnaars bekend gemaakt.