Vanaf zaterdag kunnen basisschoolkinderen kennismaken met de sport korfbal. | Foto: PCS Fotografie
Vanaf zaterdag kunnen basisschoolkinderen kennismaken met de sport korfbal. | Foto: PCS Fotografie Foto: ©Peter Sneijders

Kinderen maken gratis kennis met korfbal

n Twee gratis trainingen bij Madjoe in Rijnsburg

Madjoe n Voor kinderen van de basisscholen in Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg zijn er binnenkort twee gratis trainingen korfbal. Een superleuke manier om kennis te maken met deze gemengde balsport. Want hoe kun je beter weten of deze sport iets voor jou is, dan door het een keer te doen?

Op zaterdag 24 april en op zaterdag 1 mei zijn de gratis kennismakingstrainingen van 10.30 tot 12.00 uur buiten op de velden bij Korfbalvereniging Madjoe in Rijnsburg. Je kunt één of allebei de trainingen volgen. Neem dus je vriend of vriendin mee en geef je op. Want bij korfbal spelen jongen en meisjes samen in één team. Bij grote belangstelling organiseren we nog meer mogelijkheden voor een kennismakingstraining.

Voor de training is het handig om sportkleding aan te trekken en sportschoenen zonder ijzeren noppen. En neem ook een bidon of flesje met water mee.


KV Madjoe is uitgegroeid tot een middelgrote, enthousiaste en bruisende korfbalvereniging met zo’n 350 actieve leden en vele enthousiaste vrijwilligers. Sportiviteit en gezelligheid zijn de pijlers van de vereniging. Hierdoor is er voor iedereen meer dan genoeg plezier te vinden. Ook naast de trainingen en wedstrijden. Denk aan een jaarlijks toernooi, kamp of feestavond.

De vereniging heeft leden in alle leeftijdscategorieën (vanaf 4 jaar). Iedereen kan op zijn of haar niveau genieten van het plezier in de korfbalsport. Op de website www.kvmadjoe.nl vind je meer informatie.


Madjoe organiseert de kennismakingstrainingen voor de jeugd in het kader van de Koningsspelen en via Doe Mee in Katwijk, het platform van Welzijnskwartier. Doe Mee In Katwijk! Is bedoeld voor iedereen die wil sporten, bewegen, doen en ontmoeten. Op de website vind je honderden activiteiten waarmee dat kan. Activiteiten van lokale verenigingen, buurtinitiatieven en organisaties, waarmee jij letterlijk en figuurlijk in beweging komt.


Aanmelden kan via www.doemeeinkatwijk.nl KV Madjoe is te vinden aan de Waardlaan 1 in Rijnsburg.


Aftrap voor derde periode JOGG Katwijk

gezond n Ruim zeven jaar geleden vond de eerste officiële kick-off van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) plaats. Met als doel de kinderen van gemeente Katwijk gezond te krijgen en gezond te houden. In de ochtend van woensdag 14 april zijn de samenwerkingspartners: Zorg & Zekerheid, Zorggroep, Welzijnskwartier, de GGD en de gemeente Katwijk bij elkaar gekomen om te vieren dat de derde samenwerkingsperiode JOGG in gaat.

Er is de afgelopen jaren gezamenlijk al veel bereikt. Resultaten en acties waar men trots op is, zijn: de waterdrink campagne, schoolfruit, sportadvies op maat en de JOGG challenge. De acties zijn altijd gericht op één of meer van de omgevingen van de kinderen: thuis, de buurt, de opvang & onderwijs of sport & vrije tijd.


Met de start van de derde periode gaat er ook een nieuwe fase in. Het besef van het belang van een gezonde leefstijl, binnen de gemeente Katwijk, omzetten in actie. Deze periode is misschien nog belangrijker nu is gebleken dat overgewicht een extra risico tijdens de coronacrisis. Daarom staan meerdere projecten klaar om te starten.

Voorbeelden van die projecten zijn: ‘Pilot Kind naar Gezonder Gewicht’, ‘Pilot Eetomgeving op het Pieter Groen College’ en ‘De Gezonde School’.

Wethouder Corien van Starkenburg: Met de samenwerkingspartners hebben we al veel bereikt in de afgelopen tijd. De komende periode gaan we ons wederom inzetten voor de gezondheid van de Katwijkse jeugd. Want het is belangrijk om gezonde gewoontes al vroeg aan te leren.


Gezonde toekomst

De resultaten van voorgaande acties en een voorruitblik op wat er komen gaat, zijn samengevat in de factsheet: ‘Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst'. Hierin is bijvoorbeeld een lichte afname van het overgewicht onder de jeugd te zien.        

 | Foto: PR