Jumpin’ Picknickfestival eerste festival in 2021

evenement n Zoals het er nu naar uitziet mogen festivals vanaf 1 juli weer gehouden worden. Het Katwijkse Jumpin’ Picknickfestival op 3 juli is het eerste festival dat het aandurft weer wat voor het grote publiek te organiseren. Het festival bestuur durft het aan omdat ze vorig jaar veel ervaring heeft opgedaan met de organisatie van een volledig coronaproof festival in september.

“Het heeft ons best wat hoofdbrekens gekost, maar het is wel gelukt,” zegt organisator Esmeralda de Jong.

“Doordat we met cirkels op het veld werkten en mensen in tijdsblokken hebben laten komen konden we toch in het totaal duizend bezoekers laten genieten van spel, sport, lekker eten en goede muziek. We waren eigenlijk het eerste test evenement. Deze ervaring nemen we mee in Jumpin’ Picknickfestival 2021.”


De organisatie stelt zich flexibel op en verwacht aan de dan geldende regels te kunnen voldoen. Met hulp van de gemeente Katwijk is de vergunning aangevraagd en heeft de gemeente de evenementensubsidie toegekend.

Het festivalbestuur heeft inmiddels de eerste artiesten en attracties geboekt en is volop aan de gang met de organisatie. “Daarbij kunnen we alle hulp gebruiken,” zegt Esmeralda. De meeste sponsors hebben toegezegd ons te steunen maar er kunnen er zeker nog meer bij. Dus wie bij dit eerste festival in seizoen 2021 wil zijn is welkom. Gelukkig hebben we ook steun van heel veel vrijwilligers die klaar staan een onvergetelijke dag te organiseren. Met mooi weer en heel veel blije gezichten.”


Het Jumpin’ Picknickfestival op de Goerie is een echt familiefeestje. Op het grasterrein van de ijsbaan kunnen mensen picknicken, een drankje drinken en gebruikmaken van de foodtrucks. De hele dag is er live muziek van Katwijkse bands en dj’s. Voor de kinderen zijn er springkussens en andere spelactiviteiten. Een kleinschalig festival om families weer bij elkaar te brengen gratis toegankelijk voor iedereen. Passend in het tijdsbeeld van verruiming. Het festival komt mede tot stand met steun van Welzijnskwartier, sponsors en de Gemeente Katwijk.


Kijk voor meer informatie en het programma op de facebookpagina van het evenement of op

https://stichtingbruisendeevents.nl


Voet-verwenweek bij Gijs de Vreugd schoenmode

voetadvies n Het is tijd om uw voeten eens te verwennen! Tijdens onze speciale ‘voet-verwenweek’ van dinsdag 20 t/m zaterdag 24 april kunt u gratis uw voeten laten opmeten en geven wij u eerlijk en vakkundig advies over de juiste schoenen voor uw voeten.

Wist u dat de mens in de loop der jaren vaak een grotere maat schoenen nodig heeft? U zult wel denken, maar mijn voeten groeien toch helemaal niet meer? Nee dat klopt inderdaad, maar in de loop der jaren kunnen de bogen die in uw voeten zitten doorzakken waardoor voeten langer en soms ook breder kunnen worden. Bent u benieuwd wat uw exacte schoenmaat is en of u de juiste schoenen voor uw voeten draagt?


Maak nu een afspraak. Voor de eerste klanten staat er een leuke goodiebag klaar.

Gijs de Vreugd Schoenmode, Hoornesplein 49, tel. 071-4082891.


Geen afhaal- en inleverservice        op Koningsdag

bibliotheek n Op Koningsdag (dinsdag 27 april) is de Afhaal- en inleverservice van Bibliotheek Katwijk bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam gesloten. Het is dan niet mogelijk gereserveerde en aangevraagde materialen af te halen óf uitgeleende materialen in te leveren bij de bibliotheekvestiging in Katwijk aan Zee.