Inloopochtend De Brug van start in Molenwijk

laagdrempelig n Dinsdag 27 april start Stichting De Brug met een Inloopochtend in de Molenwijk. In samenwerking met het Welzijnskwartier wordt dit initiatief opgestart voor de bewoners uit de Molenwijk en omliggende wijken. De locatie is het voormalige PMT-gebouw, wat al in beheer is van het Welzijnskwartier. De inloopochtend is een aanvulling op de activiteiten die al plaatsvinden in dit gebouw.

Wilma Zwanenburg en Pascal Vermeer zijn de medewerkers van Stichting De Brug die dit initiatief vorm gaan geven. Wilma: ‘We denken dat er behoefte is aan een laagdrempelige locatie in de Molenwijk waar iedereen even binnen kan lopen voor een kopje koffie, een praatje of met vragen over de hulp die geboden kan worden'. Stichting De Brug faciliteert reeds het bekende Inloophuis in de Hoornes. Om ook bewoners uit andere wijken de gelegenheid te geven om gebruik te maken van een inloopfunctie, is het idee van deze inloopochtend ontstaan. ‘Iedereen kent wel het Inloophuis van De Brug in de Hoornes. De afstand kan soms net de drempel zijn voor iemand uit een andere wijk. We proberen op deze manier mensen die dat nodig hebben op te vangen en te ondersteunen waar nodig. Het zou mooi zijn als we hen kunnen ondersteunen en als men dit wil, doorverwijzen naar De Brug voor gepaste hulp. Maar ook als je eenzaam bent of behoefte hebt aan wat gezelligheid, kom gerust langs' aldus Wilma.

Wilma en Pascal doen een enthousiaste oproep; ‘Elke dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur is men van harte welkom voor een kopje koffie, een praatje of uw vragen over het zorgaanbod van De Brug.