DSV en GGZ vinden elkaar in Salem. | Foto: PR
DSV en GGZ vinden elkaar in Salem. | Foto: PR

Rivierduinen tijdelijke bewoner van Salem

voorlopig n Het gebouw van DSV|Salem dat al enige tijd leeg staat in afwachting van de nieuwbouwplannen krijgt een tijdelijke nieuwe gebruiker: GGZ Rivierduinen. GGZ Rivierduinen kan van het pand gebruik maken totdat DSV start met de ontwikkeling van Salem.

Directeur-bestuurder Jan de Vries van DSV|verzorgd leven: ‘Het is in deze tijd van schaarste aan zorgvoorzieningen eigenlijk ondenkbaar en kapitaalvernietiging als dit pand op zo’n mooie locatie nog langer leegstaat’. Het pand krijgt nu een tijdelijke huisvesting voor zorgverlening. Zolang DSV bouwplannen maakt voor Salem in Katwijk, kan het complex nog voor inkomsten zorgen. ‘In dit jaar 2021 gaan wij met betrokken partijen en de gemeente een goed plan maken en in 2022 de bouw voorbereiden. Wij zijn nu financieel weer kerngezond, maar in de zorg kunnen wij extra inkomsten altijd goed gebruiken. GGZ Rivierduinen had een uitdaging in de nieuwbouwplanning en tijdelijke huisvesting. Daarom kunnen we nu samen deze beslissing nemen. Rivierduinen is een geschikte gebruiker voor dit zorgcomplex. Wij zien beiden alleen maar voordelen en we kijken uit naar de samenwerking.’


GGZ Rivierduinen is blij een geschikte woonruimte te hebben gevonden voor 36 cliënten die nu nog in een beschermde woonvorm wonen in Noordwijkerhout. Ze moeten daar vertrekken vanwege verbouwing van het terrein. Voor deze cliënten is Salem een tijdelijke woonlocatie, in afwachting van een definitief verblijf eind 2022. Samen met de 36 cliënten trekt ook een team van professionele begeleiders in het gebouw. Op de locatie zullen ook dagactiviteiten worden georganiseerd. Op korte termijn start een fase van verbouwing en inrichting van Salem hiervoor. Na afronding van deze fase trekt GGZ Rivierduinen waarschijnlijk kort na de zomervakantie in het pand.


Jan Kroes, algemeen directeur Herstelvoorzieningen van GGZ Rivierduinen: ‘’We zijn heel blij een geschikte woonruimte te hebben gevonden voor onze cliënten. We hopen dat de cliënten zich hier snel thuis zullen voelen en dat ze hier in harmonie met hun nieuwe buurtgenoten kunnen werken aan hun herstel.’

Rivierduinen gaat de korte vleugel van het complex volledig gebruiken. Voor de andere vleugel is DSV momenteel in gesprek met een aantal geïnteresseerden, waaruit binnenkort een keuze gemaakt zal worden. Daarmee zal het pand grotendeels weer in gebruik zijn. Zo geeft DSV ook gevolg aan een wens die in de lokale politiek leeft.


FC Rijnvogels blijft goede doelen steunen, ondanks coronacrisis

donaties n Vorige week zaterdag was er een speciaal moment in het sponsorhome van FC Rijnvogels. Er werden cheques van € 1.150,- overhandigd aan Wim Korndorffer voor Stichting Juul, Peter Hoek van Stichting Kika en aan Coby Guyt van de eigen G-voetbalafdeling. Het drietal was er zeer verguld mee.

Door Piet van Kampen

Het zijn wereldvreemde tijden waarin ook de bal al lang niet meer rolt en competities stil liggen. Ook terugkerende evenementen zijn voorlopig nog taboe. Geen inkomsten uit de kantine, festiviteiten en familiedagen. Het kriebelde echter bij de evenementencommissie om online iets te organiseren en er werden een bingo en loterij georganiseerd. De animo hiervoor was enorm groot en het werd een doorslaand succes.

In tijden waarin er geen inkomsten zijn en toch geld wordt uitgegeven lijkt het op zich een tegenstrijdige zaak. Klopt. Maar er zat een mooie gedachte achter. Voorzitter Marcel van Duijn licht het toe.

‘Wij als club kunnen beroep doen op mogelijke ondersteuning van de overheid en de gemeente reikt de hand door de huur zeer tijdelijk kwijt te schelden. Maar voor stichtingen voor goede doelen ligt dit allemaal anders. Wij wilden de al langer lopende samenwerking met Stichting Juul voortzetten en ook voor Kika wilden wij doneren. Daarnaast is er voor onze eigen G-afdeling geld geschonken om deze mooie tak binnen de club te ondersteunen en de samenwerking met 's Heerenloo te bevorderen' was de uitleg. ‘Onze leden zullen dit vast en zeker ondersteunen want op deze manier zijn wij als FC Rijnvogels maatschappelijk goed bezig' voegde hij eraan toe. De drie cheques werden uitgereikt door de bingomasters Dirk Dijkhuizen en Jan Schaap.

Ondanks corona tòch cheques voor goede doelen. | Foto: Piet van Lampen