De voorzitters van de Oranjeverenigingen: Harry Minnee, Jan de Winter, Cees Maagdelijn, Robert Jan Heemskerk.
De voorzitters van de Oranjeverenigingen: Harry Minnee, Jan de Winter, Cees Maagdelijn, Robert Jan Heemskerk. Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Oranjeverenigingen bundelen krachten

oranje-tv n De vier Oranjeverenigingen Katwijk aan Zee, Katwijk aan de Rijn, Rijnsburg en Valkenburg bundelen opnieuw hun krachten tijdens Koningsdag 27 april. Vorig jaar moest het zorgvuldig door de Oranjeverenigingen opgezette Bevrijdingsprogramma worden geannuleerd vanwege corona. Helaas is het ook dit jaar niet mogelijk Koningsdag met elkaar te vieren. Daarom is er gekozen voor een gezamenlijk programma van de vier Oranjeverenigingen in samenwerking met RTV Katwijk en Verhagen Media.


Alhoewel de Oranjevereningen niets liever doen dan met een eigen en uitgebreid programma komen, blijkt het opnieuw niet mogelijk. Toch willen ze de bevolking laten zien, dat ze er nog steeds zijn en proberen ze, elk voor de eigen kern toch een aantal activiteiten te organiseren binnen de veiligheidsmaatregelen.


Live-uitzending

Naast die activiteiten wordt er op Koningsdag 27 april van 10.00 tot 13.00 uur een speciaal televisieprogramma georganiseerd die geheel in het teken staat van de Oranjefestiviteiten. In samenwerking met RTV Katwijk en Verhagen Media wordt meegekeken hoe men nog steeds actief is en voor de verschillende doelgroepen aan het werk. Dat dit gave beelden gaat opleveren is zeker.

Daarnaast komt er een bijzondere Koningsdag Taartenbakwedstrijd, vinden er muzikale bezoeken plaats, zijn er speciale verrassingen en de inmiddels beroemd geworden PUB quiz met mooie prijzen.


Volgende week komen we met nog meer nieuws.

Foto: Adrie van Duivenvoorde



Gemeente Katwijk verlengt coronasteun voor verenigingen

geprolongeerd n Gemeente Katwijk verlengt de coronasteun voor non-profit organisaties. Van 10 november vorig jaar tot 1 maart dit jaar hebben zeven organisaties ruim 61.000 euro aangevraagd. In de pot zit een veelvoud van dat bedrag; namelijk 350.000 euro.


Het doel van de regeling is om te voorkomen dat de financiële gevolgen van de coronacrisis leiden tot faillissement of beëindigen van activiteiten van non-profitorganisaties.


‘Dat er een gering aantal aanvragen zijn binnengekomen lijkt te komen doordat organisaties weliswaar last (hebben gehad) van de coronacrisis maar dat in veel gevallen (nog) niet leidde tot directe financiële nood,’ zo schrijft de gemeente.


Nu de beperkende maatregelen voortduren wordt verwacht dat de komende maanden meer organisaties wel in financiële nood zullen komen.


De gemeente zet 50.000 euro van het steunpakket in voor het sociaal domein.