Verjaardagsactie voor onderzoek Katwijkse Ziekte

HCHWA-D n Fleur van Rijn hoopte op 100 euro, misschien 200. In februari werd zij 23 en vierde ze haar verjaardag voor het eerst zonder haar vader Dirk, die in januari op 55-jarige leeftijd plotseling aan de Katwijkse Ziekte overleed.

Fleur vroeg in plaats van cadeaus, donaties voor onderzoek naar de ziekte. Dat dit €7500 zou opbrengen, had ze nooit durven dromen. Fleur is dankbaar voor het bedrag dat zij nu, in herinnering aan haar vader en steun en toeverlaat, kan doneren aan de Vereniging HCHWA-D: “Ik vind het belangrijk dat de ziekte aandacht krijgt en vooral dat er een medicijn komt.”


De Vereniging HCHWA-D is onder de indruk van de actie. “Het is heel verdrietig dat Dirk niet ouder mocht worden dan 55 jaar en dat Fleur nu verder moet zonder haar vader. Dat zij en haar familie er voor kiezen met ons mee te strijden tegen de Katwijkse ziekte, daar zijn we dankbaar voor. Samen staan we altijd sterker”, vindt Sanne van Rijn, ambassadrice van de belangenvereniging.


Meer informatie over de ziekte vindt u op www.hchwa-d.nl. Daar kunt u eventueel ook een donatie doen om Fleurs actie en het onderzoek naar de Katwijkse Ziekte te steunen.