Ilse Kuijt werd uitgeroepen tot woman of the match. | Foto: Geert Bekker
Ilse Kuijt werd uitgeroepen tot woman of the match. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Grasshoppers Dames 1 wint van de koploper

Basketbal n Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen koploper Lekdetec.nl in winst weten om te zetten. De thuiswedstrijd was slechts met 2 punten verschil verloren. De vraag was of het verlies woensdag tegen Den Helder goed was verwerkt. Dat bleek het geval. In een - tot aan het einde - spannende wedstrijd toonde de ploeg van Axel Gouw wilskracht en sloeg in het laatste kwart toe.

Het begin is voor de thuisploeg dat een kleine voorsprong pakt maar Sportiff Grasshoppers ziet aanhaken. Via 18-11 wordt met 19-20 de eerste periode afgesloten.

Beide teams spelen in een hoog tempo maar Lekdetec is in dit kwart iets trefzekerder dan Grasshoppers. De voorsprong bij het rustsignaal is daarom ook voor de thuisploeg. Ruststand 38-31.

Sportiff Grasshoppers komt aanvankelijk prima uit de kleedkamer maar ziet de Bemmelse ploeg opnieuw uitlopen. Na 40-40 begint de Katwijkse ploeg met een kleine achterstand aan het laatste kwart (56-50). Een geslaagde Katwijkse inhaalrace zorgt voor een gelijke stand op 3 minuten van het einde (65-65). In de slotfase kan het vervolgens steeds 2 kanten maar is Sportiff Grasshoppers het koelbloedigst en pakt de zwaarbevochten zege. Eindstand 67-71.

Axel Gouw was trots op zijn team: “We hebben gestreden, met rust achter maar we zagen dat we redelijk goed in de cijfers zaten op de onderdelen die belangrijk zijn. Er was een goede combinatie van strijd, snelheid en tactiek. De meiden straalden zelfvertrouwen en eenheid uit en heel goed dat ze daarvoor ook beloond werden met een goed resultaat dat er wezen mag.”


Zaterdag, 3 april speelt Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Loon Lions. Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur en kan via een livestream worden gevolgd.


Geen Kippen- en Kuikenloop in 2021

afgelast n ‘Met pijn in het hart heeft het bestuur van Stichting Katwijk Wandelmarathon, moeten besluiten dat de Kippen- en Kuikenloop 2021 geen doorgang kan vinden. Corona, allerlei beperkende maatregelen en de ongunstige vooruitzichten maken het niet mogelijk om de 17e editie te organiseren op de manier zoals u dat van ons gewend bent.’

Het bestuur heeft tot de afgelasting besloten, omdat de anderhalve meter niet uitvoerbaar is en nog niet iedereen is gevaccineerd
‘Controle op de 1,5 meter afstand maatregel is onmogelijk, met name bij start, finish en stempelposten. De veiligheid van deelnemers, vrijwilligers, toezichthouders, toeschouwers en medewerkers kan niet worden gegarandeerd.’


Verantwoording

De voorbereidingen van het evenement beginnen al in een vroeg stadium, daar zijn kosten aan verbonden. De algehele situatie is te onzeker om de voorbereidingen voort te zetten. Wandelaars, vrijwilligers, diensten, sponsors, instanties, winkeliers en horeca willen graag weten waar zij aan toe zijn deze zomer, vandaar deze beslissing. De organisatie heeft de afgelopen weken onderzoek gedaan naar alternatieven om de Kippen- en Kuikenloop in 2021 toch mogelijk te maken zonder daarbij haar identiteit te verliezen. Verplaatsen naar het najaar, minder deelnemers, geen activiteiten op het finish terrein, minder of kortere routes. Al deze opties blijken niet haalbaar of wenselijk.


Teleurstelling

‘Wij zijn, net als u, teleurgesteld dat de Kippen- en Kuikenloop voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan. In de eerste plaats voor alle deelnemers die uitkijken naar het evenement maar ook voor sponsors, vrijwilligers, leveranciers en alle anderen die de Kippen- en Kuikenloop mogelijk maken en een warm hart toedragen.’


Voor 2022 staat de Kippenloop gepland op zaterdag 11 juni.


Start verkoop Parc Catwijck

zanderij n De eengezinswoningen van Parc Catwijck gaan op 15 april vanaf 17.00 uur in de verkoop. De verkoop vindt volledig digitaal plaats. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.parccatwijck.nl. De woningen worden via een loting bij de notaris toegewezen.


Parc Catwijck is de laatste fase van uitbreidingslocatie Zanderij. Dit is de laatste kans op een nieuwe woning op deze locatie. Parc Catwijck is een intiem buurtje met negentien eengezinswoningen en vier twee-onder-een-kapwoningen in de stijl van de jaren dertig met een moderne twist. De ruime eengezinswoningen in lichte, zandkleurige baksteen zijn ideaal voor (jonge) gezinnen. De dieprode twee-onder-een-kapwoningen hebben een rijke uitstraling met hun erkers, hoekramen en overdekte entrees.

De eengezinswoningen hebben allemaal riante tuinen in een mooie, groene omgeving. Kleine kinderen spelen veilig buiten tussen de hagen die veel privacy bieden. Grotere kinderen stoeien met elkaar op het groene grasveld voor de deur. Na het eten nog even een potje voetballen. Een vriendelijke plek om te wonen.


De wijk ligt dicht bij het centrum van Katwijk met zijn gezellige winkelcentrum, dicht bij scholen, sportvelden en bij het strand en de duinen. In Parc Catwijck woont men tussen dorp en duin: mooi en rustig met alle reuring van Katwijk op een steenworp afstand.