Afbeelding
Foto:

Samen op weg naar Pasen in de r.-k kerk

pasen n In de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn kan men de vieringen tot en met eerste paasdag meebeleven en –vieren. Met Palmzondag, de Goede Week en met Pasen heeft elke viering een eigen kleur, een eigen verhaal wat door teksten, liederen van de koorkwartetten en rituelen verder inhoud krijgt. De deuren van deze kerk staan bij alle genoemde vieringen open voor de dertig aanmeldingen. Maar alle vieringen zijn qua geluid en beamerprojectie te volgen op www.joannesdedoper.nl via ‘Live uitzending’


Zondag 28 maart bij de viering van Palmpasen, ook in beeld gebracht op de site, dragen de zeven a.s. communicanten onder muzikale klanken van kinderkoor De Vrolijke Noot hun palmpaasstok de kerk binnen. Deze worden na deze gezinsviering, voorganger kapelaan Plavcic, naar parochianen gebracht die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Omdat de parochie dit jaar 175 jaar bestaat, ontvangen meer dan tweehonderd personen thuis in de Goede Week een paasattentie. Ook de kerkgangers van Palmzondag ontvangen een paasattentie van de evenementencommissie.


Meevieren

Een Cantemuskwartet zingt bij de eucharistieviering van Witte Donderdag op 1 april om 20.30 uur waar wordt stilgestaan bij het laatste avondmaal, voorganger kapelaan Plavcic. Met avondklok vervalt deze viering. Goede Vrijdag 2 april wordt om 15.00 uur bij de kinderkruisweg het lijdensverhaal van Jezus verteld bij de kruiswegstaties. Deze zijn geschilderd door pastoor Hendriks die ook zichzelf en parochianen heeft ingeschilderd. Kinderen van De Vrolijke Noot zingen hier passende liederen bij. Mooi voor de kinderen om aan deze speciale kinderkruisweg deel te nemen. U kunt ook bloemen meenemen waarmee later het kruis zal worden ‘aangebloemd’, voorganger kapelaan Plavcic.

Om 18.30 uur wordt op Goede Vrijdag in de woord- en communieviering het grote ruwhouten kruis binnengedragen. Het Vocaliskwartet verleent haar muzikale medewerking. Bij deze viering van Goede Vrijdag kunt u een bloemetje meenemen. Hiermee zal het kruis zaterdag worden ‘aangebloemd’. Pastoor Franken is de voorganger in deze viering.


Paasvieringen

In de paaswake van Stille Zaterdag 3 april om 21.00 uur zal het kruis met alle bloemenpracht in het licht centraal staan. De nieuwe paaskaars zal worden ontstoken. Cantoren zingen dan, voorganger kapelaan Plavcic. Met avondklok verplaatst deze viering naar 18.30 uur.


Op paaszondag 4 april, eerste paasdag, is de gezinsviering om 9.30 uur waar kinderen van De Vrolijke zingen, voorganger kapelaan Plavcic. Op tweede paasdag, maandag 5 april, is er geen viering in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70.