Geduld

Geduld, is het er nog bij u? Normaliter zou je zeggen dat het geduld bij onze jongere generatie opraakt, maar de werkelijkheid laat toch ook iets anders zien.


Vele ouderen spreken ons aan op straat of bellen naar de bekende telefoonnummers. Meestal klinkt dan de vraag of er alweer wat gedaan gaat worden in de Zwanenburg. Want men wil er zò graag even uit. Even langs komen in de Zwanenburg voor een bakkie en een praatje of lekker even bezig zijn in de Creaclub, Damessoos of andere activiteiten en zo je gedachten verzetten en het ergens anders over hebben dan de coronacrisis.

Vandaag, nu ik met deze column aan de gang gegaan ben, is het de dag na de nieuwe maatregelen. Deze laten een lichte versoepeling zien met een klein beetje hoop voor de toekomst, maar dat is voor wat het waard is. Wordt dit gezegd omdat het bijna verkiezingen zijn of gloort er echt wat licht aan de horizon? We hopen dat laatste van ganser harte. Nu maar weer wachten op de volgende persconferentie. Daar kunnen we u in deze column niet over berichten, dus hopen we dat iedereen zich aan de regels houdt zodat de regering de volgende keer met positief nieuws kan komen.


Intussen volgen we het initiatief van Welzijnskwartier in ‘Katwijk rijd(t) mee’. Hierin wordt u door vrijwilligers vervoerd in en buiten Katwijk. Het plaatselijke vervoer is wat kosten betreft te doen. Over het vervoer buiten Katwijk, zoals bijvoorbeeld naar de ziekenhuizen enz. is nog geen duidelijkheid, wat de kosten betreft. Let wel: in dit initiatief heeft de AOBK geen enkele verantwoordelijkheid of zeggenschap. Heel dit gebeuren is in handen van Welzijnskwartier en voor al de informatie hierover moet u dan ook daar zijn. Wij zullen dit initiatief zeker niet afkeuren maar voorzichtigheid blijft geboden, vooral zoals gezegd wat de langere afstanden betreft.


Nog iets over de rijbewijskeuring in de Zwanenburg. Al jaar en dag kunt u terecht in de Zwanenburg om u te laten keuren voor of het verlengen van uw rijbewijs. In ons AOBK-jaarboekje staat dit ook vermeld, maar de laatste jaren was het € 40,00 per keuring en zo staat het ook in het boekje. Niet wetende dat de prijs verhoogd is naar € 50,00. Om u tegemoet te komen heeft de AOBK besloten om de leden een korting van 10% te geven wat neerkomt op € 5,00. U vult in de hal een formulier in met uw naam, lidmaatschap nummer en banknummer en wij storten de korting op uw rekening.


Op het ogenblik zijn we aan het bekijken of het mogelijk is om de schildersclub in kleinen getale op te starten. We houden u op de hoogte.

www.aobk.nl