Boomplantdag schuift naar november

opgeschoven n Boomfeestdag 2021 wordt verplaatst van 17 maart naar 10 november. Vorig jaar werd de viering in verband met corona al twee uitgesteld en de aanhoudende pandemie maakt uitstel opnieuw onontkoombaar.

‘We hebben gedacht aan een coronaproof Boomfeestdag, maar we willen dat ALLE kinderen die mee willen doen, ook echt mee kunnen doen aan dit traditionele natuurfeest en dat kan niet’, aldus directeur Peter Derksen van Stichting Nationale Boomfeestdag.


‘Uitstel is niet alleen voor de natuur, maar ook voor de leerlingen uit groep 6 en 7 heel jammer. Zij moeten al heel veel missen. Samen bomen planten onder schooltijd is een unieke gebeurtenis. Het houden van een Boomfeestdag is feitelijk de allereerste klimaatmaatregel om de jeugd een leefbare gezonde toekomst te bieden. Tijdens een Boomfeestdag kunnen zij zelf hun boompje bijdragen en raken ze betrokken bij de natuur.'


Verdachten overval juwelier blijven vastzitten

rechtbank n Twee verdachten van de overval op juwelier Kleen in de Voorstraat in Katwijk aan Zee vorig jaar november, blijven vastzitten. Dat heeft de rechtbank Den Haag afgelopen vrijdag besloten.

‘Het gaat om een heftig feit’, zei de Haagse rechter vrijdagmiddag. Hij weigerde twee verdachten uit Amsterdam vrij te laten uit voorarrest.

Eén van hen, een 22-jarige Amsterdammer, vertelde dat hij thuis hard nodig is, vanwege de hersenbloeding van zijn moeder. Dat verhaal maakte echter geen enkele indruk op de rechter, meldt Omroep West.

Juwelier Kleen werd op vrijdagmiddag 20 november 2020 overvallen. Toen de eigenaar van de winkel doorhad dat het om een overval ging, probeerde hij de twee met een stoel zijn winkel uit te werken. Hij werd meerdere keren hard op zijn hoofd geslagen met een hamer en bedreigd met het wapen. Hij liep een breuk in zijn knie op en een schedelbreuk. De twee overvallers gingen er op de scooter vandoor met sieraden. De politie hield korte tijd daarna in Katwijk een 23-jarige en een 27-jarige Amsterdammer aan. Later werd nog een 22-jarige Amsterdammer opgepakt.

De zaak wordt binnen drie maanden voortgezet.