Bianca Boer. | Foto: Bianca Sistermans
Bianca Boer. | Foto: Bianca Sistermans Foto:

Familiegeschiedenis leren schrijven in de bieb

bibliotheek n Na het eerdere succes van een schrijfcursus vorig jaar in de bibliotheek, is schrijfdocente Bianca Boer nu terug. Dit keer geeft ze online een korte schrijfcursus met als onderwerp: Familiegeschiedenis schrijven. In drie dinsdagavonden in april (6, 13 en 20 april van 19.30 tot 21.30 uur) leert en vertelt ze alles over het schrijven van een familiegeschiedenis. En dankzij de steunmaatregel van het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met De Schrijverscentrale en de Koninklijke Boekverkopersbond, kan deze cursus gratis worden aangeboden. Echt een aanrader om aan mee te doen!


Je hoeft niets te verzinnen want alles is er al, je hoeft de verhalen alleen maar te ontdekken. In deze korte schrijfcursus neemt iedereen zijn/haar eigen levensverhaal of familiegeschiedenis als startpunt bij het schrijven. De verhalen in je familie dienen daarbij als inspiratie. Je leert hoe je herinneringen en anekdotes zo op kunt schrijven dat ze het persoonlijke overstijgen en je lezer blijven boeien. Iedereen die meedoet aan deze cursus met Bianca Boer haalt er tips uit, nieuwe energie en voldoende kennis om dat familieverhaal nu echt te schrijven. Doe mee en ontdek dat er ook uit jouw pen een prachtige familiegeschiedenis kan vloeien.

Bianca Boer is schrijver, dichter en schrijfdocent. Ze heeft veel ervaring met lesgeven: aan mensen van 4 tot 84 jaar en van beginners tot ver gevorderden. Haar eerste roman kreeg de titel ‘Draaidagen’. ‘Draaidagen’ beschrijft twee verhalen, die van Judith die niet weet wat ze met haar leven moet en die van haar dementerende oma, die oorlogsslachtoffer is en Auschwitz overleefde. Om met oma in contact te komen, gaat Judith spelen in een film over de Tweede Wereldoorlog.

Er kunnen 8 personen meedoen. Let op: er is een correct e-mailadres nodig zodat deelnemers een link ontvangen voor het online platform van de cursus. De toegang is gratis maar belangstellenden moeten zich wel aanmelden via de Kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit en meld je aan.


Gratis trainingen van Humanitas

cursus n Vrijwilligersorganisatie Humanitas heeft gratis trainingen online gezet die mensen helpen om stress en eenzaamheid te doorbreken en iemand die rouwt te steunen.

Humanitas wil deze trainingen met iedereen delen, omdat veel mensen zich eenzaam voelen tijdens de lockdown, door het wegvallen van sociale contacten. Ook kan het zijn dat je te maken krijgt met het verlies van een baan of van een dierbare. De verwerking daarvan verloopt in deze tijd vaak wat anders dan normaal.

In de trainingen van elk 15 minuten kun je onder meer leren eenzaamheid te herkennen en te helpen bij rouwverwerking. Daarnaast zijn er trainingen over het vergroten van netwerken, omgaan met emoties en het stellen van grenzen. De trainingen zijn er voor iedereen die op gelijkwaardige wijze iets voor een ander wil betekenen. Ga naar: https://www.humanitas.nl/over-ons/trainingen-voor-iedereen/ voor alle trainingen.