De subsidieregeling voor sportverenigingen wordt mogelijk verlengd. | Foto: PR Foto:

subsidie n Geen kwijtschelding van huur voor de voetbalclubs, maar wel een verwijzing naar een subsidieregeling. Dat stond vorige week in een artikel in deze krant. Maar inschrijven voor die subsidieregeling kon eigenlijk tot 28 februari. Het college van burgemeester en wethouders wil die regeling daarom verlengen.

De ‘subsidieregeling financiële steun non-profit organisaties coronacrisis Katwijk’ is bedoeld voor non-profitorganisaties gericht op cultuur, sport en welzijnswerk. Met die regeling wil het college voorkomen, dat ‘continuïteit- of liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis leiden tot faillissement of beëindiging van activiteiten van non-profitorganisaties’.

Er zit 350.000 euro in die pot, met een maximaal van 15.000 euro per aanvraag. Tot eind januari waren er slecht drie aanvragen binnengekomen. De gemeente liet vorige week desgevraagd weten, dat er ‘tot nu toe vijf aanvragen zijn ontvangen’.

Voetbal

Vijf voetbalcomplexen hebben het college verzocht de huur voor de periode juni 2020 tot juni 2021 kwijt te schelden van de coronamaatregelen. Het college heeft dat verzoek afgewezen. In een brief daarover aan de voetbalclubs wijst burgemeester Cornelis Visser op de ‘subsidieregeling financiële steun non-profit organisaties coronacrisis Katwijk’. ‘Met genoemde regelingen hopen we u voldoende financieel te kunnen ondersteunen in deze moeilijke tijd’, schreef de burgemeester.

Maar dan moet de regeling wel verlengd worden. ‘Het besluit moet nog genomen worden, maar de intentie is inderdaad om de regeling te verlengen', laat de gemeente weten. Om in aanmerking te komen voor die subsidie, moeten de voetbalclubs aangeven, dat zij ‘aantoonbaar in (acute) financiële nood verkeren die door COVID-19 is veroorzaakt', luidt het belangrijkste criterium.

Grasshoppers winnen uit van Martini Sparks

basketbal n Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond volgens verwachting de uitwedstrijd tegen Martini Sparks uit Groningen in winst weten om te zetten. De ploeg van Axel Gouw had halverwege de wedstrijd al een grote voorsprong (26-48) die na de rust verder uitgebreid werd. Eindstand 44-90.

De Groningers die nog altijd op de eerste wedstrijdpunten wachten, namen in het begin nog een voorsprong van 6-4. Via 13-20 en de derde driepunter van Deborah Vos is de grootste voorsprong van het eerste kwart een feit met 17-25.

Het tweede kwart begint met een 22-28 voorsprong en na weer twee driepunters van Deborah Vos wordt gestaag aan de voorsprong gewerkt (24-40) en is de verdediging beter bij de les. De rust wordt opgezocht bij een 26-48 stand.

Martini Sparks scoort nog tegen bij 28-55, maar heeft niets in de melk te brokkelen. Pas bij 29-72 wordt het netje met één vrij worp gevonden. Grasshoppers gaat de overige 2 minuten van deze periode slordig met de kansen om en zodoende breekt de laatste periode aan bij een 30-73 stand.

Er wordt flink doorgewisseld en dat komt de organisatie aan Katwijkse kant niet ten goede in het begin. Via 39-77 zijn de eerste 5 minuten voor de Groningers. Na 44-82 lopen de laatste aanvallen wel goed en wordt de tegenstander in de buzzer nog gedubbeld. Eindstand 45-90.

Coach Axel Gouw vergeleek deze wedstrijd vooral t.o.v. de eerste wedstrijd van dit jaar tegen Martini Sparks. Daarbij gaf hij aan dat hij op drie punten had gelet: “Kijk, je bent vooral benieuwd of we progressie laten zien en als tweede of we ons spel kunnen opleggen aan de tegenstander i.p.v. de hele wedstrijd tegen jezelf te spelen. Als derde is het een kans om aan je ‘gewoontes’ te blijven werken.” En met een brede glimlach: “Ik vond dat er wel een duidelijk verschil met de eerste wedstrijd te zien was.”

Eerstkomende wedstrijd van Sportiff Grasshoppers is aanstaande donderdag thuis tegen BC Utrecht Cangeroes. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur en te volgen via een livestream.