| Foto: PR
| Foto: PR Foto:

Jolanda Ligthart start eigen praktijk

mondhygiëniste n ‘Iedereen wil graag een gezonde mond met een stralende lach. Ik kan daarbij helpen’, vertelt Jolanda Ligthart, mondhygiëniste en gevestigd aan het Cleyn Duinplein 22 in Katwijk. ‘Mijn opleiding volgde ik aan de hbo-opleiding voor mondhygiënist aan de ACTA in Amsterdam.’

Daarna werkte ik bij een orthodontist in Katwijk en deed ervaring op in een parodontologiepraktijk in Den Haag. Sinds 25 jaar werk ik als vrijgevestigde mondhygiënist in Katwijk en Noordwijk. Per 1 januari 2021 heb ik mijn eigen praktijk geopend op het Cleyn Duinplein 22 in Katwijk.


Gezondheid

‘Je mond is erg belangrijk: niet alleen is het de eerste aanblik als je naar iemand kijkt, maar ook gebruik je je mond om te praten, lachen, eten en zoenen. Als je gebitsproblemen hebt, kan dit van invloed zijn op je algehele gezondheid. Door ziektes als hartproblemen, reuma en diabetes, maar ook zwangerschap en bijwerkingen door medicijngebruik kan je sneller ontstoken tandvlees en gaatjes krijgen. Een mondhygiënist helpt je om bloedend tandvlees, gaatjes en een slechte adem te voorkomen. Ik heb speciale aandacht voor mensen met angst voor de tandarts en kinderen met mondproblemen of een beugel.’

Als professionele preventiespecialist adviseer ik je op jouw unieke situatie. Ontstaat er tandsteen of aanslag dan kan ik dit verwijderen zodat je een schoon en fris gevoel hebt.

Als een patiënt zich aanmeldt, doe ik meteen mondonderzoek. Samen maken we een plan om je mond zo gezond mogelijk te krijgen en te houden. Er kan voorlichting volgen over de mondverzorging die het beste bij jou past. Als het mogelijk is in de tijd van de afspraak maak ik een start met de professionele gebitsreiniging waaronder het verwijderen van tandsteen. Als het hele gebit gereinigd is en de mondhygiëne goed, dan maken we een afspraak voor de nazorg.


Afspraak

Bij veel verzekeraars wordt bij een aanvullende verzekering de behandeling voor een deel vergoed. Tot 18 jaar wordt de mondhygiënist zelfs voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Om een afspraak te maken is geen verwijzing van de tandarts nodig. Je kunt rechtstreeks bellen met 06-53 69 65 97. Uiteraard houd ik rekening met de huidige coronamaatregelen.

Ik doe mee met de week van de mondhygiënist van 15-21 maart. Bij aankoop van 2 mondzorgproducten bij de Etos krijg je voucher die je kan gebruiken voor een gratis check-up van 15 minuten bij mij. Als je een afspraak maakt, wil je dit dan vermelden.

Jolanda Ligthart, mondhygiënist, Cleyn duinplein 22, 2224 AX Katwijk, tel. 06-53 68 65 97, www.jligthart.nl


Ideeën gezocht

Wijkvereniging n Cleijn Duin Witte Hek zoekt naar ideeën en suggesties om activiteiten voor mensen met een lichte lichamelijke of verstandelijke beperking en mensen die eenzaam zijn. De activiteiten mogen niet politiek of godsdienstig van aard zijn.


Zet uw idee op papier en stuur dit vóór 15 april naar Wijkgebouw "De Mijlpaal" t.a.v. Dirk Ouwehand, Stadhoudersdreef 22, 2224 BT Katwijk.