Afbeelding
Foto:

Wandelen voor Water uitgesteld tot 19 mei

ZOA n De jaarlijkse actie ‘Wandelen voor Water’ van de ZOA, die op 17 maart gehouden zou worden, gaat niet door. Voorlopig is de actie verplaatst naar woensdag 19 mei, als de vergunning daartoe verleend wordt. Inmiddels hebben 7 scholen hun medewerking toegezegd.

Ook dit jaar stapt ZOA, helaas noodzakelijk, weer over van de huis-aan-huiscollecte naar een thuiscollecte. In de week van 29 maart t/m 3 april zal de collecte online plaatsvinden, vanuit huis met de digitale collectebus.

ZOA-werkgroep Katwijk organiseerde vorig jaar 13 maart, vlak voor de eerste lock-down, voor de elfde keer de actie ‘Wandelen voor Water’. Daarbij lopen leerlingen uit de groepen 7 en 8 van Katwijkse basisscholen zes kilometer met een rugzak met 6 liter water.


Leerlingen worden zo bewust gemaakt op het tekort van drinkwatervoorzieningen in arme landen. Scholen daar beschikken niet over schoon drinkwater. Ook ontbreken sanitaire voorzieningen. De kennis over hygiëne is erg laag, waardoor het gevaar voor ziekte op de loer ligt. Vorig jaar haalden de 430 deelnemende leerlingen via sponsoring zo’n 15.500 euro op voor een water- en sanitairproject van ZOA in Burundi. Voor informatie over de acties mail naar ZOA Werkgroep Katwijk: mcvduijn@planet.nl


Passie- en Paasavond                in de Nieuwe Kerk

online n De Hervormde wijkgemeente Sion heeft opnieuw het plan opgevat om rond Goede Vrijdag en Pasen een online Passie- en Paasavond uit te zenden vanuit de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat.

Na de geslaagde Kerstuitzending moest het helaas stil blijven wat betreft fysieke kerkdiensten en wijkavonden, reden om rond het belangrijkste christelijke feest, Pasen, weer een online-dienst te houden. Dit zal zijn op woensdag 17 maart, ’s avonds om 20.00 uur. Iedereen kan dit vanuit de eigen huiskamer volgen via livestream: www.hervormdkatwijk/nieuwekerk. In deze veertigdagentijd leven we toe naar Goede Vrijdag en het Paasfeest; dé hoogtijdagen voor alle christenen. Dat wordt altijd met devotie en blijdschap gevierd in meerdere kerkelijke bijeenkomsten, wat nu door corona helaas niet mogelijk is.


Daarom organiseert de Hervormde wijkgemeente Sion net als rond Kerst een online Passie en Paasdienst. Ook nu zullen dominee Smit en mevrouw Smit-Tahapary de liturgie verzorgen. Het thema is: ‘Aanbid de Zoon!’. Ds. Smit zal twee korte meditaties houden over Jezus’ lijden en Zijn opstanding en Atie Smit zal een gedicht en een Paasverhaal voordragen. Sopraan Jacomina van der Plas-Vooijs zal mooie passie- en paasliederen zingen, als soliste begeleid door Anton Sip op het Van den Heuvelorgel.


Hulp bij invullen aangifte

bibliotheek n Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan.

De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen je er graag. De hulp is gratis maar vooraf aanmelden is nodig. Het belastingspreekuur is op vrijdag 16 april tussen 13.00 en 17.00 uur en zaterdag 17 april tussen 10.00 en 13.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.


Aanmelden

Wil je hulp bij je belastingaangifte? Maak dan snel een afspraak. Dat kan per e-mail naar mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl (graag je telefoonnummer in de mail vermelden!) of telefonisch bij Monique Kromhout: 06 - 53 588 720. Kijk van tevoren goed na of je DigiD werkt. Neem ook je jaaropgave en eventueel andere belangrijke papieren mee naar de afspraak. Het spreekuur is alleen voor hulp bij eenvoudige aangiften en niet voor zzp-ers. De hulp van de studenten is gratis. Er kan vrijwillig een bedrag in een potje worden gestopt dat we neerzetten voor de onkosten die de studenten maken. We gebruiken goed beveiligde computers, alle gegevens worden direct vernietigd als de studenten klaar zijn met een aangifte. De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tijdens de afspraak is het dragen van een mondkapje verplicht. Er wordt op veilige afstand gewerkt, de ventilatie is in orde en computers en tafels worden steeds gereinigd.