De organisatie van de Halve van Katwijk hoopt dat het loopevenement in september kan doorgaan. | Foto: Archief
De organisatie van de Halve van Katwijk hoopt dat het loopevenement in september kan doorgaan. | Foto: Archief Foto: Peter Sneijders

Digitaal inschrijven voor de Halve van Katwijk

loopevenement n De organisatie van de Halve van Katwijk heeft een nieuwe stip aan de horizon gezet. De uitgestelde 38e editie van de Halve van Katwijk vindt plaats op zaterdag 25 september.

Men hoopt op een mooi hardloop- en wandelfeest met diverse hardloop- en wandelafstanden door de prachtige omgeving van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Met natuurlijk een mooie maar zware halve marathon-afstand als koningsnummer.

Naast dit koningsnummer voor de ‘cracks’ kan ook dit jaar worden gekozen voor de 5 km, 10 km en 15 km hardloopafstand. Natuurlijk ontbreekt ook dit jaar de Kidsrun niet. Voor onze jonge sportievelingen is de inschrijving voor de 1, 2 én 3 km gratis!

Voor de wandelaars zijn dit jaar drie wandelafstanden beschikbaar: 10 km, 15 km en de 21 km. Vanzelfsprekend kunnen ook bedrijven en instellingen zich op 25 september 2021 weer van hun sportieve kant laten zien met deelname aan de Businessrun.


De online inschrijving is inmiddels geopend. Hierbij is het goed om te weten dat het incasseren van het inschrijfgeld pas in september 2021 zal plaatsvinden en niet eerder. Als de Halve van Katwijk om goede redenen moet worden afgelast wordt er natuurlijk niet geïncasseerd en vervalt de inschrijving.


Alleen inschrijven

In verband met de onduidelijke situatie rondom de coronacrisis en de maatregelen die in september wellicht (nog) van kracht zijn, is het momenteel alleen mogelijk om in te schrijven met de optie tot het opsturen van het startnummer of wandelroute. Het persoonlijk afhalen van uw startnummer of wandelroute is dus NIET mogelijk omdat de gewenste 1,5 meter afstand tussen personen niet kan worden gewaarborgd. Tevens is er géén mogelijkheid tot na-inschrijving; dit kan uitsluitend online via de website. De veiligheid van de deelnemers en die van de vrijwilligers staat voorop. De organisatie rekent op ieders begrip.


De organisatie houdt de ontwikkelingen rondom Covid-19 nauwlettend in de gaten. Het al dan niet doorgaan van de 38e editie van de Halve van Katwijk hangt natuurlijk af van de vraag of dit hardloop- en wandelfeest op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden.


Meer informatie en inschrijven kan op www.halvevankatwijk.nl


Alexanderhoeve in nieuw jasje gestoken

Herinrichting n Afgelopen zaterdag heropende Louis van der Velde zijn prachtige winkel in de Princestraat. Het water loopt de smulpapen in de mond bij het zien van het mooie assortiment kaas, noten, vleeswaren en andere specialiteiten. De trotse eigenaar: ‘De mensen moeten beslist eens komen kijken’.


Door Piet van Kampen

Ruim twintig jaar geleden vestigde de ondernemer zich in de Princestraat en sinds twee jaar heeft hij er ook een filiaal bij in de Hoornespassage. Deze winkel is nog up-to-date maar de toko in de Princestraat was na een aantal jaren aan een verbouwing toe. ‘Ik wil gewoon met de tijd mee gaan en de klant een ruime keuze en het beste bieden. Ook wilde ik het assortiment uitbreiden. De verbouwing heeft drie weken geduurd maar het is dan ook een totaal andere winkel geworden’ klinkt de ondernemer zeer tevreden.

Onderscheiden

Van der Velde wil zich graag onderscheiden. ‘Daarom heb ik het assortiment nog verder uitgebreid met meer buitenlandse kaassoorten en vooral ook met speciale buitenlandse vleeswaren. Het assortiment noten en zuidvruchten is eveneens ruimer geworden. De consument moet en wil met name ook de keuze hebben. Wij gaan de keuze uit onze eigen gemaakte salades en grillworst verder uitbreiden en ook daarmee wil ik mij onderscheiden’. Was de Alexanderhoeve voordien al een smikkelpaleisje, na de complete verbouwing is het helemaal ‘top’ geworden.


Natuurlijk gaat de heropening gepaard met speciale acties en deze zijn terug te vinden in deze krant. Meer informatie over de Alexanderhoeve: www.alexanderhoevekaas.nl

Louis en Miranda van der Velde zijn trots op hun verbouwde winkel. | Foto: Piet van Kampen