Verkoop grond Riche van start

boulevard n In maart start de openbare verkoop van de grond op de Boulevard waar hotel Riche stond. Gemeente Katwijk kocht het hotel jaren geleden nadat het in verval was geraakt. Nu wordt de grond verkocht met de bedoeling om er een mooi gebouw terug te laten keren dat past bij de omgeving en bijdraagt aan het streven van de gemeente om te komen tot een verbetering van de kwaliteit in dit gebied.

De partijen die inschrijven maken plannen op basis van het al eerder vastgestelde bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan. Volgens deze plannen mag er gewoond worden op deze plek maar er mag ook een hotel gerealiseerd worden.


Wethouder Adger van Helden: ‘De gemeenteraad heeft eerder al bepaald dat op deze plek een kwalitatief hoogwaardig pand moet komen. Een mooi, nieuw pand dat ook moet passen bij de huidige bebouwing aan de Boulevard. Onze Boulevard is bijzonder omdat dit als wederopbouwgebied na de Tweede Wereldoorlog bewaard is gebleven. Als gemeente stellen we de randvoorwaarden maar het is aan de markt om daar mooie plannen voor te maken. Ik ben heel benieuwd naar de plannen die ingediend gaan worden!”.


De gemeente heeft al eerder besloten niet zelf gebieden te (her)ontwikkelen. Daarom is er bij deze locatie voor gekozen de grond via een openbare procedure te verkopen. Aan geïnteresseerde ontwikkelaars wordt gevraagd hun interesse kenbaar te maken. Op basis van deze aanbiedingen volgt een keuze om met een aantal partijen verder te gaan. Aan hen wordt gevraagd om de ingediende plannen verder uit te werken. Daarna wordt een definitieve keuze gemaakt. Geïnteresseerden voor de grond kunnen zich aanmelden via TenderNed.