Afbeelding
Foto:

De Porseleinkast steunt KNGF Geleidehonden

Doppenactie n Met behulp van professioneel getrainde hulphonden worden mensen met een beperking geholpen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Die honden worden zorgvuldig getraind. Dat kost niet alleen tijd, maar ook veel geld.

Daarom is er een landelijke actie opgezet om schone plastic doppen in te zamelen. Deze brengen geld op, om hulphonden te kunnen trainen. De Porseleinkast heeft al jaren een warm hart voor mensen met een beperking of anders begaafden. Het anders begaafde team van De Porseleinkast heeft met elkaar de plastic doppen ingezameld.

Afgelopen week zijn deze op duurzame wijze, namelijk op de fiets en onder toezicht van Jutters Katwijk, meegenomen door coördinator Anja van Eijk. Alweer een mooie maatschappelijk betrokken actie van De Porseleinkast.

De inzameling gaat nog steeds door, dus lever uw schone plastic doppen vooral in bij De Porseleinkast.


Week in teken van christelijke auteurs

boekenweek n Het is nog even wachten tot de zomer op de Week van het christelijke boek, maar de week van 8 tot 12 maart staat volop in het teken van schrijvers en boeken. Om blijvend aandacht te vragen voor het christelijke boek en in het kader van de campagne #steunjeboekhandel, verzorgt de brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak (BCB) in samenwerking met uitgevers en boekverkopers een serie livestream-uitzendingen, met topauteurs uit de christelijke wereld.

Acht auteurs die hun sporen hebben verdiend worden live via Facebook geïnterviewd: Priscilla Docter (Uitgeverij Scholten), Liza de Jonge (Uitgeverij Royal Jongbloed), Corien Oranje (Uitgeverij Royal Jongbloed), Willem Ouweneel (Uitgeverij Gideon), David Ros (Uitgeverij Royal Jongbloed), Reinier Sonneveld (Buijten & Schipperheijn), Mirjam van der Vegt (Uitgeverij Ten Have) en Frans Willem Verbaas (Uitgeverij Mozaïek).

De avonden worden afwisselend begeleid door Fijke van den Oever en Gerdina van der Plas van Christelijke boekhandel Het Baken (Katwijk) en Gert-Jan van Rietschoten van Boekhandel van Rietschoten (Rotterdam).De uitzendingen zijn vier avonden live te volgen via www.facebook.com/leesenluister. Kijkers kunnen vooraf hun vraag aan een van de auteurs indienen via leesenluister@bcbplein.nl.

Het uitzendschema is als volgt: Donderdag 11 maart | Fijke van den Oever en Gerdina van der Plas, vanaf 20.00 uur: David Ros en Priscilla Docter. Vrijdag 12 maart | Gert-Jan van Rietschoten, vanaf 20.00 uur: Reinier Sonneveld en Frans Willem Verbaas.

Het actieboekje Gewijde chaos en haar auteur Annemarie van Heijningen-Steenbergen zullen tijdens de Week van het christelijke boek in de zomer volop in de belangstelling staan als de boekhandels weer open zijn.