Afbeelding

Sportiff Grasshoppers wint uit van Utrecht Cangeroes

basketbal n Sportiff Grasshoppers behaalde afgelopen zaterdag een benauwde zege op Utrecht Cangeroes. De ploeg van Axel Gouw kwam maar moeilijk op gang maar trok de winst uiteindelijk in de eindfase toch naar zich toe.

Utrecht begon goed aan de wedstrijd en pakte de eerste voorsprong (9-4). Het duurde daarna even voordat Sportiff Grasshoppers wist aan te haken maar niet kon voorkomen dat deze periode naar de thuisclub ging (15-13).

In eerste instantie kon Utrecht Cangeroes in de 2e periode verder uitlopen maar Grasshoppers herstelde zich prima en kwam – via een 8-0 run – voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding. Na 27-28 halverwege was het toch Cangeroes dat met een kleine voorsprong de kleedkamers op kon gaan zoeken. Ruststand 33-32. Het derde kwart was vervolgens voor Sportiff Grasshoppers dat scherp uit de kleedkamer en weer op voorsprong kwam (39-45). Cangeroes kon daarna toch weer aanklampen en met een stand van 48-51 werd begonnen aan het laatste kwart.

Tot aan het einde bleef het spannend en kon de wedstrijd steeds 2 kanten op. Uiteindelijk wist Sportiff Grasshoppers in de eindfase de zege toch binnen te halen, waarmee de tweede competitie-zege in deze week een feit was. Eindstand 59-63.

Reactie van coach Axel Gouw na de wedstrijd: “Ogenschijnlijk wat vermoeid van een zware week leidde ertoe dat Cangeroes harder en scherper startte. Maar liefst 17 keer balverlies in de eerste helft is teveel. Als het erom gaat rechten we de rug nog even en kunnen door onze trademark verdediging permitteren om 1 uit 8 vrije worpen te eindigen in de laatste 2 minuten. Goed dat toen ook de scheidsrechters scherp waren met een onterechte nieuwe schotklok toen er een driepunter voor Utrecht in viel”.

De eerstkomende wedstrijd van Sportiff Company Grasshoppers is aanstaande woensdag uit tegen Binnenland. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur. Zaterdag 27 februari speelt Sportiff Grasshoppers thuis tegen Lekdetec.nl om 17.00. Beide wedstrijden zijn via een livestream te volgen.