SAR Katwijk gaat ook dit jaar niet door vanwege corona. | Foto: Archief
SAR Katwijk gaat ook dit jaar niet door vanwege corona. | Foto: Archief Foto:

SAR Katwijk 2021 afgelast

geannuleerd n De Katwijkse Reddingsbrigade organiseert jaarlijks een groot reddingsevenement, SAR Katwijk. Tijdens SAR Katwijk tonen diverse hulpverleningsinstanties hun kunnen op het gebied van reddingswerk in een kustplaats als Katwijk.


Het evenement trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers, die van dichtbij live kunnen genieten van diverse demonstraties op zee, strand en op de Katwijkse Boulevard. Tevens is er op de Zuid-Boulevard een helikopter landplaats opgesteld en is er een “static show”.


Het geplande evenement SAR Katwijk 2021 op 3 juli 2021 heeft de organisatie helaas moeten annuleren. De gevolgen van de corona crisis stelt de organisatie niet in staat om dit evenement dit jaar door te laten gaan. Buiten het feit dat SAR Katwijk grote publieksstromen in Katwijk op gang brengt, kunnen ook belangrijke deelnemers als de ambulancedienst, politie en andere “front line” hulpverleners in de corona crisis niet worden aangesproken voor een evenement als deze is de mening van de organisatie.


De organisatie richt zich nu op SAR Katwijk 2022 dat op 2 juli 2022 gehouden wordt. Daarnaast vindt er in 2023 een zeer speciale editie plaats van SAR Katwijk, dit in verband met het 100-jarig bestaan van de Katwijkse Reddingsbrigade.


Het organisatiecomité beraadt de zich nog op een kleine online variant van SAR Katwijk voor het jaar 2021, dit is echter nog niet zeker.