Zuinig op onze ouderen

Deze slogan is in de wandelgangen van verschillende instanties van zorg en rijk ver te zoeken.


Wat een aanvangstekst om deze column mee te beginnen. Als AOBK proberen we alles uit de kast te halen voor het welzijn van de oudere generatie. En let wel: dat begint al vanaf omstreeks je 55e jaar want voor je het weet tel je al niet meer méé. Kijk alleen al naar de discussies die er zijn geweest en er misschien nog wel zijn. Of je een oudere van boven de zeventig met corona nog wel moet helpen maar iemand voorrang geeft die jaren jonger is en het in eerste instantie niet zo nauw nam met de maatregelen van de overheid. Ja, de oudere generatie die toch de maatschappij heeft gevormd en waarvan nu de jongere generatie de vruchten plukt. Het kan toch niet zo zijn dat zulke onmenselijke maatregelen van kracht zouden worden.

We houden dan als AOBK een stevige vinger aan de pols door middel van de Koepel van Gepensioneerden waar ook de AOBK bij aangesloten is om samen met deze grote vereniging aan de bel te trekken als dat nodig zou zijn. We blijven dan ook deze kwestie nauwlettend voor u in de gaten houden. Ondertussen zijn we in samenwerking met Welzijnskwartier volop bezig om het voor de ouderen in de gemeente Katwijk zo aangenaam mogelijk te maken en zodra dat mogelijk is u een activiteitenprogramma aan te bieden. Het zal in de eerste weken nog een aangepast programma zijn, maar dat is toch allemaal beter dan stil te zitten. Ondertussen zijn we wel in gesprek met de gemeente over de maatschappelijke agenda, afgekort MAG. Die gaat over het welzijn van de burgers van de gemeente Katwijk. Ook de AOBK wil daar graag z’n steentje aan bijdragen.

Wat de activiteiten betreft is het dus zeker wachten tot 2 maart en dan maar hopen dat er gunstige berichten komen van de overheid.


Voelt u zich erg eenzaam of heeft u hulp nodig en misschien wel behoefte aan een gesprek, twijfel dan niet om de AOBK of Welzijnskwartier te benaderen om zo te kijken of we wat voor u kunnen betekenen en u zo een helpende hand te bieden waar mogelijk is.


Opgelet! Het is in het nieuwe jaar weer gebleken dat mutaties zoals bij verhuizing of overlijden niet bij de juiste persoon worden gemeld. Dat is voor u héél vervelend maar voor ons ook niet prettig. Daarom is in deze column nog even duidelijk vermeld waar deze mutaties naar toe moeten: e-mail aobkatwijk@gmail.com of telefonisch naar Cor Varkevisser, 06-2251253. Website www.aobk.nl