Uitwaaien voor jonge mantelzorgers

mantelzorg n Vooral jongeren zijn coronamoe; deze periode heeft grote impact op hun leven. Maar stel je eens voor dat je jong bent en zorgt of zorgen maakt over iemand van wie je houdt die langdurig ziek, verslaafd of gehandicapt is. Normaal gesproken kan zo'n situatie al zwaar zijn.

Voor jonge mantelzorgers in Katwijk bestaat het programma ‘Jonge helden’, waar zij ondersteuning, lotgenotencontact maar vooral leuke ontspannende uitjes georganiseerd worden.

Dit laatste kan door de maatregelen niet doorgaan, maar ook in deze tijd staat Welzijnskwartier Katwijk klaar voor deze jonge helden. Zij bieden een luisterend oor, denken mee naar oplossingen en er is de mogelijkheid om uit te waaien tijdens een wandeling.

Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger? Aanmelden of vragen over het jonge helden-programma; mail naar nadinedekoning@welzijnskwartier.nl


Alzheimer Café

radio n Alzheimer Café is de plek in Katwijk waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. In verband met de Coronamaatregelen is het Alzheimer Café te beluisteren via de radio. In plaats van een fysieke bijeenkomst in de Zwanenburg. Op RTV Katwijk laat de werkgroep van het Alzheimer Café de programmering gewoon doorgaan.

Op woensdag 10 februari om 18.00 uur is psychologe Quirine Slik gastspreker. Zij vertelt hoe we in contact kunnen blijven met elkaar bij dementie.

Quirine Slik biedt handreikingen om toch met elkaar in contact te blijven. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan Quirine.