Afbeelding
Foto:

Parketshop Katwijk verhuist naar Roysloot

vernieuwd n Bij Parketshop Katwijk wordt de laatste hand gelegd aan het inrichten van een nieuwe showroom aan de Roysloot op industrieterrein Klei-Oost.

Parketshop Katwijk heeft het centrum van Katwijk aan Zee verruild voor een groter pand op industrieterrein Klei-Oost. "Weet je, het parkeren blijft toch wel een probleem in het centrum", verklaart Willem de Vreugd senior. "Bovendien is het ook zo, dat mensen gericht bij ons komen. Je loopt nou eenmaal niet in het dorp om opeens te denken: 'joh, laat ik eens veertig meter vloer gaan kopen'."

Het pand aan de Roysloot is vijftig vierkante meter groter. Het gehele aanbod staat nu in één ruimte en is mooi overzichtelijk opgesteld. "Een leverancier zei over onze benedenverdieping: 'daar gaan de mensen niet kijken'. Nou, hij had gelijk!" Het gehele assortiment staat nu dus ruimer in één showroom.

Het aanbod bestaat als vanouds uit binnenzonwering, laminaat en tapijt. Een product is volgens Willem junior echt heel populair: de pvc-vloer. Het ziet er echt heel natuurlijk, maar met onderhoudsgemak van pvc. Natuurlijk behoren de renovatie van trappen en houten vloeren nog altijd tot het dienstenpakket.

Een bezoekje aan de showroom aan de Roysloot 9b in Rijnsburg zit er door de lockdown nog niet in. Goed advies aan huis is natuurlijk nog altijd wèl mogelijk. Gewoon even bellen naar 071-4016263 of 06-30781816 is genoeg.


Professionele studio voor muziekprojecten in Scum

Jongerencentrum n Scum is van oudsher een plek voor allerlei soorten muziek en er zijn, als er geen lockdown is, wekelijks tientallen jongeren met hun muzikale hobby bezig.

Zo draait er elke dinsdagavond een uiterst succesvol DJ and Producers Café, zijn er wekelijks muzikale livestreams en oefenen er meerdere bands. Vorig jaar is een nieuw hiphopproject gestart met jonge getalenteerde rappers van de straat.

Op verzoek van deze rappers, de dj's en de andere muzikanten wordt de mediaruimte van Scum de komende periode omgebouwd tot professionele opnamestudio. Lekker met elkaar muziek maken is leuk, maar het daarna goed op kunnen nemen om aan anderen te laten horen, is natuurlijk nog veel leuker. Daarom is de afgelopen weken een timmerman druk bezig geweest, vanzelfsprekend met inachtneming van de coronaregels, met het bouwen van een mooi, stevig en goed geïsoleerd opnamehok in de voormalige mediaruimte van Scum.

Zodra corona het toestaat, gaan Scum samen met de jongeren de recordingstudio verder afbouwen, verven, elektra en bekabeling aanleggen, geluidsisolatie aanbrengen en tot slot alle apparatuur inbouwen en de boel testen. Naar verwachting is de opnamestudio begin maart klaar voor gebruik en kunnen de jongeren, als de coronamaatregelen het weer toelaten, gelijk aan de slag om hun muzikale talent verder te ontwikkelen.

Interesse?

cultuur@welzijnskwartier.nl


Genoeg aanmeldingen voor schooltuinen

vol n Gaaf om te zien hoe enthousiast er is gereageerd op mijn aanbod van nog negen schooltuinen voor basisschoolkinderen’, zegt Gerard Bol naar aanleiding van de oproep in de media. ‘Er is zelfs een wachtlijst van belangstellenden. Mooi om te lezen hoe mijn tijdelijk initiatief Zanderijtuinders 2.0 / Duinlandjes wordt gewaardeerd.’

Het tweede schooltuinproject loopt van 17 februari tot en met 13 oktober in de Katwijkse Duinvallei.


Alle 21 schooltuinen zijn nu bezet naast de elf tuinen van de ouders van RKBS de Horizon die in 2020 zijn gestart.

Bol: ‘Het mooie is dat we met mijn initiatief met ‘groen verbindt' tussen alle deelnemende leeftijdsgroepen dagelijks handen en voeten geven aan het laten herbeleven van de historische Zanderijtuinders. Er zijn zo meer dan honderd vrijwilligers met groene vingers actief.'