Gratis online cursussen voor bibliotheekleden

bieb n Leden van de bibliotheken in Nederland kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Ook via de website van Bibliotheek Katwijk is het aanbod van de online cursussen toegankelijk en kunnen bibliotheekleden direct beginnen met online leren. Met cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Hoe begin je een podcast, Gezondheid, Positieve Psychologie of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis, op elk moment en in je eigen tempo!


Er is keuze uit meer dan 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden. Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen via de Bibliotheek op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz. De online cursussen en een uitleg hoe het werkt zijn te vinden op www.bibliotheekkatwijk.nl/digitaalhuis/cursussen.html

Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijk taak van de Bibliotheek in de aankomende jaren. In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheekleden.

In de Bibliotheek kunnen leden al lang voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Het digitale aanbod van de Bibliotheek wordt steeds groter. Deze online cursussen zijn een mooie aanvulling op de duizenden e-books en luisterboeken, digitale tijdschriften en informatiedatabanken.


Bijeenkomst ‘Samengestelde gezinnen’

CJG n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiden houdt op 9 maart een themabijeenkomst over samengestelde gezinnen voor ouders die met hun kinderen een samengesteld gezin vormen of gaan vormen.

Tijdens de bijeenkomst krijg je van Margarita Bernal, stiefcoach/relatietherapeut bij Stiefgoed Leiden informatie over het vinden van je weg in de uitdagende en bijzondere situatie van een samengesteld gezin. Ze legt uit wat de fases van een samengesteld gezin zijn, je rol binnen het gezin, hoe je het beste om kan gaan met je stiefkinderen, met je ex-partners en hoe je elkaar als partners kan steunen.

Deze bijeenkomst is voor stellen die binnenkort gaan samenwonen of inmiddels samenwonen, maar verbetering willen in de wijze waarop het gezin functioneert.


Deze bijeenkomst vindt online via zoom plaats op 9 maart van 19.30 tot 21.30 uur en is gratis. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl