Afbeelding
Foto:

Afhaalservice bibliotheek nu ook op zaterdag

bieb n Nu de bibliotheken nog tot zeker begin maart gesloten moeten blijven, wordt de Afhaalservice voor leden van Bibliotheek Katwijk uitgebreid. Per week neemt het aantal reserveringen én aanvragen voor een verrassingstas toe. Daarom voegt de bieb nu een extra afhaalmoment in op zaterdag. Behalve van maandag- tot en met vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen nu ook op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur de vooraf aangevraagde/gereserveerde boeken worden afgehaald bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Boeken inleveren mag ook.

Bibliotheekleden kunnen op www.bibliotheekkatwijk.nl een aanvraagformulier invullen waarop ze hun voorkeuren aangeven. Op basis hiervan doen bibliotheekmedewerkers hun best om zoveel mogelijk passende boeken bij elkaar te zoeken. Wie eens iets anders wil lezen, kan zo’n verrassingspakket aanvragen. Er worden op basis van het aanvraagformulier maximaal vijf titels uitgezocht. Je hoeft niet te wachten op een mailtje maar kunt een tasje op het eerstvolgende afhaalmoment komen ophalen.

Het is ook mogelijk om zelf boeken te reserveren uit de collectie van de Hoofdbibliotheek via de website. Als je zelf een titel reserveert, moet je wél wachten met afhalen tot je een berichtje hebt ontvangen.


Zonder pasje geen boeken

De aangevraagde boeken kunnen op maandag- tot en met vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur én op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur worden opgehaald bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. De boeken zijn dan al in het systeem op de pas van de lener gezet. Leners zijn verplicht bij het ophaalmoment een mondkapje te dragen en laten op gepaste afstand hun bibliotheekpas zien waarna het boekentasje kan worden meegenomen. Zonder bibliotheekpasje, geen boeken! Verder gelden de basisregels: 1,5 meter afstand houden, thuisblijven als je ziek bent en alleen naar de bibliotheek komen.

Natuurlijk is er ook de online Bibliotheek waar bibliotheekleden gratis e-books en luisterboeken kunnen downloaden en lezen. Er is een prachtig aanbod voor volwassenen en kinderen op de online vestiging van je eigen vertrouwde bibliotheek: www.onlinebibliotheek.nl


De slag om het hart

thema-avond n Wijkgemeenten Bethel en Rehoboth houden donderdag 18 februari een gezamenlijke thema-avond waar prof. dr. Herman Paul spreekt over zijn visie op secularisatie. Paul is hoogleraar Geschiedenis aan de universiteit van Leiden en enkele jaren verbonden aan de universiteit van Groningen met als leeropdracht Secularisatie Studies.

Volgens de schrijver van boeken als ‘De slag om het hart' en ‘Shoppen in advent' is secularisatie niet één op één gelijk aan kerkverlating, maar kan het ook kerkgangers treffen dat hun geloof verflauwt. Het is een zaak van het hart en heeft vooral te maken met verlangen. In de ban van status, welvaart of geluk kunnen verlangens steeds wereldser worden, waardoor het verlangen naar God en zijn toekomst zomaar op de tweede plaats kan komen. Secularisatie is dan ook eigenlijk een strijd (een slag) om het hart.

Na de presentatie kunnen er via mail, whatsapp of chat vragen worden gesteld die vervolgens door de gastspreker worden beantwoord. Eén en ander gebeurt via livestream vanuit het Maranathacentrum in Katwijk en begint om 19.30 uur.

www.hervormdkatwijk.nl