Liselot Kulk was topscorer tegen Jolly Jumpers. | Foto: Geert Bekker
Liselot Kulk was topscorer tegen Jolly Jumpers. | Foto: Geert Bekker Foto:

Grasshoppers D1 wint ruim van Jolly Jumpers

Basketbal n Sportiff Company Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Jolly Jumpers op overtuigende manier gewonnen. De ploeg van Axel Gouw pakte al gauw een voorsprong die gedurende het verdere verloop van de wedstrijd werd uitgebouwd en uiteindelijk leidde tot de verdiende zege.

Na een prima start (15-1) van Sportiff Company Grasshoppers, duurt het even voordat de bezoekers uit Tubbergen wat terug doen maar niet kunnen voorkomen dat het in hoog tempo spelende Grasshoppers dit kwart met een ruime voorsprong af kan sluiten (21-7).

Een 11-0 run aan het begin van de tweede periode zorgt er voor dat Sportiff Company Grasshoppers verder kan uitlopen. Via 36-12 halverwege is er bij het rustsignaal een riante voorsprong van bijna 30 punten. Ruststand 47-18

Ook de derde periode is voor Sportiff Company Grasshoppers. Nadat Jolly Jumpers de eerste 8 punten na de rust voor haar rekening neemt, is de Katwijkse ploeg na een snelle time out op tijd weer bij de les. Na 47-26 werd dit kwart met een 65-32 stand afgesloten.


De voorsprong van Sportiff Company Grasshoppers liep steeds verder op (75-35) en bij het laatste fluitsignaal stond een 86-45 stand op het scorebord. Coach Axel Gouw kon flink doorwisselen en de jeugd veel speelminuten gunnen. Yara Paulides kon zodoende haar eerste punten in de Eredivisie maken en Liselot Kulk en Lotte van Kruistum gaven hun visitekaartje af. Coach Axel Gouw, die als assistent-coach met het nationale team deze week in een bubbel gaat voor de kwalificatiereeks in Slowakije, gaf de volgende reactie: “Ten opzichte van de vorige wedstrijden was het qua team natuurlijk wel een vooruitgang. Ten eerste dat de internationals Noor Driessen en Ilse Kuijt wel de focus op de wedstrijd hadden en in het moment zaten en vervolgens waren er 12 speelsters die ervoor zorgden dat we deze keer 40 minuten lang gas konden geven. De wedstrijd liet het toe omdat het team dat vandaag afdwong. En je ziet duidelijk dat Jolly Jumpers incompleet hun eerste wedstrijd speelde. Ik vond het heel herkenbaar hoe zij op het veld stonden, want zo stonden wij de eerste wedstrijd ook.“


Eerstvolgende wedstrijd van Sportiff Company Grasshoppers is op 13 februari uit tegen koploper Dozy Den Helder.


Burgemeester Visser krijgt                                het allereerste Mondkappie

kappie n Het kon natuurlijk niet uitblijven, maar Katwijk heeft zijn eigen ‘Mondkappie’. Een wijs corona-beschermingsmiddel dat eenieder door deze barre tijden moet loodsen.

Mondkappie is vernoemd naar Kappie, de Kappie-cartoon uit De Katwijksche Post. Burgemeester Visser mocht tijdens het vrijdagochtendgesprek met Alles over Katwijk en RTV en reporter Marc Wonnink op afstand, het eerste exemplaar in ontvangst nemen.


Burgemeester Visser ondernam meteen een sportieve actie door het mondkapje op te zetten. Hij wees door middel van de boodschap de kijkers meteen op het mondkapje en de boodschap nog steeds anderhalve meter afstand te houden.

Abonnees van de Katwijksche Post kunnen de Mondkappies bestellen voor slechts € 6,00 .
Door de enthousiaste reacties en aankopen van abonnees De Katwijksche Post liep het zo storm, dat er een nieuwe zending is bijbesteld. Deze zijn vanaf 10 februari weer verkrijgbaar bij de balie van De Katwijksche Post, Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a in Katwijk en te reserveren via receptie@uitgeverijverhagen.nl, whatsapp 06-20475776 en telefonisch 071-4022901.

Afbeelding