1000

Dat is het aantal mensen dat momenteel per week hier in Nederland aan Corona overlijdt. En de berichtgeving over deze pandemie volgend zouden dat er vanaf begin 2022 weleens veel meer kunnen worden. In mijn eerste column van dit jaar schreef ik dat ons land in een bizarre oorlogssituatie was beland. Bijna een jaar later vechten we nog steeds tegen een onzichtbare vijand die genadeloos kan toe slaan. Aan het coronavirus sterven, veelal na een vreselijk lijden, inmiddels heel veel mensen. Door de nieuwe variant omikron, vele malen besmettelijker dan het eerste virus, zullen dat er alleen maar meer worden. Omdat te voorkomen zitten we daarom opnieuw in lockdown. Met de feestdagen voor de deur voor velen een enorme tegenvaller. Ik denk dan o.a. aan de middenstand. In de maand waarin je flink wat omzet kan draaien de deuren gesloten moeten houden. Neen, dat valt niet mee. Sterkte. 


Kerst en Oud en Nieuw vieren met een klein gezelschap is voor velen ook een fikse tegenvaller. Op straat hoor ik dat niet iedereen zich daar aan wenst te houden. Hoort u ook bij die groep, houdt dan in uw achterhoofd dat u daarmee de corona cijfers niet helpt verlagen. En snakken we daar niet allemaal naar? Vooral de vele zieke landgenoten die vanwege de coronapandemie momenteel niet geholpen kunnen worden. Die keer op keer te horen krijgen dat hun behandeling weer is uitgesteld. De gevolgen daarvan laat zich raden. Ik hoop van harte dat met die informatie in het achterhoofd, u geachte lezers, voor de komende feestdagen de juiste keuze zult maken. 


2022

Over enkele weken is het zover. Wat zal het nieuwe jaar ons gaan brengen? In ieder geval nog heel wat corona narigheid want na 14 januari is het virus niet opeens verdwenen. In 2022 gaan we ook een nieuwe gemeenteraad kiezen. In maart gaan we naar de stembus. Naast de corona ellende heeft onze gemeenteraad de afgelopen jaren heel wat voor haar kiezen gehad. Hoofdpijndossier is de woningnood. Ook hier is er duidelijk een tekort aan betaalbare woningen, hopelijk dat een volgende raad daar iets aan kan doen. Veel partijen beloven dat nu al, maar of ze dat gaat lukken? Ik betwijfel het. Voorbeeld: De gemeenteraad van Voorschoten had bedongen dat in een nieuwbouwwijk woningen zouden komen van rond de drie ton. Nou, de goedkoopste zijn ruim 6 ton. Tja. Hopelijk gaat dat onze toekomstige raadsleden niet overkomen. Ik wens alle schrijvers van de verkiezingsprogramma’s realiteitszin toe. Beloof ons a.u.b. niet teveel. 

Iedereen goede feestdagen toegewenst en tot volgend jaar. 


Reageren?
uicatcher@gmail.com