Entree Grote Kerk in kerstsfeer. | Foto: CvdS.
Entree Grote Kerk in kerstsfeer. | Foto: CvdS. Foto: CvdS

Online Kerstnachtdienst Grote Kerk

Aangepast n Ook tijdens de kerkdiensten rondom de Kerstdagen is het niet wenselijk dat kerkgangers na 17.00 uur naar de kerken komen. Daar valt dus ook de Kerstnachtdienst onder, die traditiegetrouw op kerstavond in de Grote Kerk van Rijnsburg wordt gehouden.

Ds. Arnold Vroomans, predikant van de Protestantse Gemeente Rijnsburg, en organist Dick Durieux hebben daarom besloten om de dienst van te voren op te nemen. Niet de reguliere beelden via de livestream van de kerk, maar met semi professionele geluid- en camera apparatuur.

Dit team, bestaat uit Alexander van Duivenboden, Piet Heemskerk, Jaron Claveau en Henk van Iterson.


Zang

Als mensen niet live bij deze geliefde dienst kunnen zijn dan willen zij een kwalitatief hoogwaardige uitzending verzorgen. Het belooft een prachtig geheel te worden.

Naast het gebruikelijke koperkwartet, hobo, dwarsfluit, orgel en pauken zal de bekende, Engelse mezzo sopraan Emma Brown haar medewerking verlenen. Samen met ds. Arnold Vroomans zal zij, begeleid door bovenstaande muzikanten, mooie kerstliederen ten gehore brengen.

De kerk is sfeervol verlicht en aangekleed.

Uitzending vindt plaats via Kerk TV uitzending Grote Kerk vrijdag 24 december om 22.30 uur.

Tevens zal RTV Katwijk uitzending verzorgen op 1e en 2e Kerstdag.


Medewerking wordt verleend door:

Ds. Arnold Vroomans,  zang (bas bariton), schriftlezing en meditatie; Emma Brown, zang (mezzo sopraan); Hans Brons, zang (bas); Dick Durieux, orgel; Martine van Dijk, dwarsfluit, Marjo van Westerop, hobo; RenĂ© de Mooij, bes cornet, Jan Willem de Winter, bes cornet; Niels van Gastel, tenor trombone; Jacco van Stenis, bas trombone; Rob Aarssen, pauken en percussie.

 


Het belooft een hoogwaardige uitzending in kerstsfeer te worden