Vernieuwing Hoftuinplein laat zeker nog jaar op zich wachten

Ingezonden n VVD Katwijk. Het Hoftuinplein in Rijnsburg verdient een opknapbeurt. Al jaren wachten de lokale ondernemers tot gestart wordt met de toegezegde renovatie, maar tot op heden is er nog niet gestart met de herinrichting.

Sterker nog: de nieuwe plannen zijn nog geen eens aan de gemeenteraad voorgelegd. Enige tijd geleden stelden we daarom vragen aan het college.

Die vragen zijn inmiddels beantwoord. Duidelijk wordt dat het nog zeker een jaar gaat duren voordat het Hoftuinplein aangepakt gaat worden. Volgens de gemeente is de vertraging opgelopen door bezuinigingsmaatregelen. Inmiddels wordt er wel een en ander in gang gezet, maar voor er daadwerkelijk begonnen wordt, zijn we nog zeker een jaar verder. Dit terwijl ondernemers vijf jaar geleden al akkoord gaven voor de vernieuwing.

Positief aan de nieuwe plannen is dat het milieupark verplaatst wordt. Hiermee kunnen we de overlast en verrommeling tegengaan. De markt blijft gevestigd op het Hoftuinplein en is zo geplaatst dat deze zo min mogelijk parkeerplekken inneemt: gunstig voor zowel de vaste ondernemers als de marktkooplui.


De VVD baalt dat dit allemaal zo lang moet duren. Aantrekkelijke en goed onderhouden winkelcentra zijn immers erg belangrijk voor onze gemeente. Ook is het niet goed dat betrokken ondernemers zo lang ‘aan het lijntje’ worden gehouden. Het is fijn dat er nu iets meer duidelijkheid is en dat de herinrichting er echt aan lijkt te komen. We blijven in contact met de lokale ondernemers en houden in de gaten dat de gemeente hier ook echt aan de slag gaat.


Sokken voor onder de kerstboom

Hulporganisatie n Werkgroep De Ruyter is onlangs gestart met de verkoop van heerlijk warme sokken. 

Vrolijk gekleurde sokken met het kerstlogo van De Ruyter erin geweven. Via de sokkenverkoop hoopt De Ruyter deze maand nog vele honderden gezinnen in Oekraïne van een wintervoedselpakket te voorzien. 

De voedselpakketten worden daar samengesteld en via een betrouwbare lokale hulporganisatie uitgedeeld onder de allerarmsten. De pakketten bestaan veelal uit lang houdbare levensmiddelen zodat de gezinnen die ze ontvangen weer een tijdje vooruit kunnen. 

Wilt u meehelpen de actie tot een succes te maken ga dan naar de website van Werkgroep De Ruyter en doe mee met de Kerst Sokkenactie. De sokken zijn ook te koop bij Albert Heijn in de Hoftuin.


Boeketdienst 

Kerk n Licht schijnt in het duister. De donkere dagen voor Kerst.

Hoe donker is het jouw leven? Door waar je aan vast zit, door leed wat je is aangedaan, door verdriet, de schaamte en schuld. Donker is eng. Maar zodra iemand in die duisternis één puntje licht aan doet, hoe klein ook, dan wordt dat gezien. Dat geeft hoop en geruststelling. Ds. Arnold Vroomans deelt zijn gedachten hierover. 'About Three' uit Katwijk heeft de zangleiding en Peter Ravensbergen is de dienstleider. Welkom op zondag 12 december om 17.00 uur in de Immanuelkerk of kijk via kerkdienstgemist.nl