Afbeelding
Foto: pr

Licht in de duisternis

Online n Er wordt weer een online Kerstzangdienst voor senioren uitgezonden via de livestream van de Protestantse Gemeente Rijnsburg. 

Het thema van deze dienst vol muzikale hoogstandjes is ‘Licht in de duisternis’. In deze tijd is het Licht van Kerstfeest een baken in een donkere tijd. In de zangdienst worden onder andere liederen gezongen zoals ‘Komt allen tezamen” en ook het wondermooie “Stille nacht”. De liederen worden ondertiteld zodat u thuis mee kunt zingen. Meditatie, gedichten, schriftlezing en zelfs een echt kerstverhaal wisselen elkaar af. Er zijn enkele muzikale intermezzo’s die worden uitgevoerd door Frank Borsboom - orgel, Hendrika Turnhout - dwarsfluit - Rixt de Graaf- dwarsfluit. De Ouderenwerkgroep heeft deze dienst samengesteld met behulp van de ouderenpastor Rixt de Graaf en ds. Nico de Reus, en is opgenomen door De Verhalenvangers. U kunt deze dienst bekijken vanaf 14 december via RTV Katwijk vanaf 10.00 uur en via de livestream van de kerken.


JES werkt aan onderwijskansen

Toekomst n Gebrek aan geld, een laag opleidingsniveau van ouders, de taal die thuis gesproken wordt of de wijk waarin het kind opgroeit: dit mag niet bepalend zijn voor het toekomstperspectief van een kind. Helaas is dat in de praktijk vaak wel het geval. 

Kinderen die opgroeien in een gezin in een laag sociaaleconomische of kwetsbare positie bevindt, hebben minder kansen dan hun leeftijdsgenoten. 

De Coronapandemie heeft deze verschillen nóg meer versterkt en aan het licht gebracht.


Gemeente Katwijk heeft Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland (JES), Welzijnskwartier en de Bibliotheek Katwijk gevraagd te werken aan het vergroten van onderwijskansen van kinderen.

JES is (praktijk)expert op thema’s als ouderschap, opvoeding, meertaligheid, taal- en talentontwikkeling. JES werkt op maat en verbindt gezinnen aan voorzieningen in de wijk, dit doet zij samen met samen met scholen, kinderopvangorganisaties, GGD en andere partners, om gezinnen in de Molenwijk en Hoornes te bereiken die extra ondersteuning nodig hebben. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar en meer dan welkom. 

Petra Jansen, professional Bibliotheek Katwijk: ‘Een aantal jaar geleden was ik vrijwillig voorlezer bij de VoorleesExpress van JES en heb ik zelf ervaren hoe betekenisvol het is om thuis te komen bij een gezin waar voorlezen niet vanzelfsprekend is. Met een uurtje inzet per week, kun je echt het verschil maken voor kinderen en hun ouders. Ik ben dan ook heel blij en trots dat wij samen met JES vanuit de Bibliotheek nu ook in Katwijk met de VoorleesExpress kunnen starten.’ 


Ondersteunen

De programma’s van JES richten zich bijvoorbeeld op het voorlezen in een gezin, het coachen van een jongere of het ondersteunen van ouder en kind bij samen leren spelen. Kinderen (en ouders) krijgen individuele ondersteuning of leren in groepsverband. Soms komt een JES-professional of vrijwilliger thuis ouders ondersteunen.


Wilt u meer informatie over JES? Wilt u zich inzetten als vrijwillig voorlezer of mentor? 

Zie www.jesrijnland.nl of neem contact op met JES (071-3420900) of direct met Fariidah van Leeuwen (06 41952716). JES is ook te vinden op www.doemeeinkatwijk.nl.


Meet en Greet Bijbelstudiereis 2022

Aanmelden n Volgend jaar hopen wij, de staf van de HBbijbelstudiereis, weer met 54 jongeren op vakantie te gaan.

Een reis met twee prachtige bergtochten en een gevarieerd aanbod van activiteiten waaronder mountainbiken, klettersteigen, en nog veel meer. De basis van de reis is echter de ‘Meet en Greet’ met Jezus. In negen Bijbelstudies zal Marco van Delft de deelnemers van deze reis begeleiden in een ontmoeting met Jezus. De bestemming is een prachtig huis in Rodengo Italië. Een huis met zwembad, gelegen in Zuid Tirol. Het vertrek is op zaterdag 30 juli 2022 en de reis duurt tot vrijdag 12 augustus 2022. De inschrijfavond komt vanwege de corona regels te vervallen. Je kunt op het Instagram account hb.bijbelstudiereis een inschrijfformulier downloaden en ingevuld inleveren voor de Boeketdienst van zondag 12 december. Vanaf half 5 in de Immanuel kerk in de Kerkstraat Rijnsburg.


Accountants herhalen op Zeehos verrassingsactie

Vorig n jaar was het een enorm succes toen het Rijnsburgse Driebergen Accountants een aantal bewoners van het Zeehos verraste met sinterklaasgedichten, -surprises en -lekkernijen. 

Toen deden ze dat ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van hun kantoor. 

Hoewel dat feestjaar inmiddels voorbij is, besloot het bedrijf het initiatief dit jaar te herhalen. De blije reacties van vorig jaar hadden hen geïnspireerd om opnieuw te knutselen en te dichten. Afgelopen vrijdag brachten ze hun verrassingsbezoek. Dat resulteerde ook nu weer in veel vrolijke gezichten.
| Foto: pr.