Koopwoningen stijgen ruim 300 euro per dag

Koopwoningen n in Katwijk zijn het afgelopen kwartaal met 300 tot 350 euro per dag gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van technologisch analysebureau Calcasa. Er zijn in Katwijk gevallen bekend, waarbij een ton of meer werd overboden op de vraagprijs. Die stijging valt overigens nog mee in vergelijk met een aantal omliggende gemeentes, waar de woningprijzen nog harder stegen. In Noordwijk en Voorhout ligt die stijging tussen 350 en 500 per dag en in Wassenaar gemiddeld zelfs 690 euro per dag.

Nog niet eerder was deze prijsstijging zo groot, stelt Calcasa. En hoewel er sprake is van grote onderlinge verschillen, is de gemiddelde woningprijs in iedere Nederlandse gemeente het afgelopen jaar met tenminste het bruto modaal jaarinkomen gestegen.


Nieuwe werkgroep Militair Erfgoed 

Er n zijn diverse ideeën voor initiatieven om het militaire erfgoed in Katwijk beleefbaar te maken en te houden. Ook zijn er veel verhalen over de oorlog te vertellen en is er veel kennis aanwezig over het militaire erfgoed, wat bij het werken aan de initiatieven goed van pas kan komen.

Tijdens de bijeenkomst van het gemeentelijke Erfgoedplatform in september van dit jaar is het oprichten van een werkgroep rondom militair erfgoed weer ter sprake gekomen. Iedereen die geïnteresseerd is in deelname aan de werkgroep militair erfgoed kan zich opgeven via erfgoed@katwijk.nl. De eerste werkgroep bijeenkomst is 20 december. De volgende bijeenkomst van het Erfgoedplatform is al eerder, op dinsdagavond 14 december om 19.30 uur. De bijeenkomst is vanwege de coronamaatregelen digitaal via Microsoft Teams.

Heeft u een idee of initiatief rondom het Katwijkse erfgoed waarover u wilt vertellen tijdens de bijeenkomst ? Of heeft u een agendapunt om te bespreken tijdens de bijeenkomst? Laat het weten aan het platform via erfgoed@katwijk.nl. U krijgt dan een link toegestuurd om deel te nemen aan de digitale bijeenkomst. In de week voorafgaand aan de bijeenkomst wordt de agenda verzonden.


Drugswereld verhardt

Aandacht n De politie Katwijk maakt zich in toenemende mate zorgen over de manier waarop de drugswereld in Katwijk zich verhard. Agenten hebben dit jaar al drie keer drugsdealers aangetroffen die een vuurwapen bij zich droegen. In voorgaande jaren was dat geen enkele keer het geval. De dealers hebben de vuurwapens bij zich om andere dealers af te kunnen schrikken. Eén verdachte zit nog vast. In Katwijk zijn dit jaar tot nu toe 129 overlastmeldingen over drugs binnengekomen. Dat is een daling ten opzichte van een jaar eerder. De politie ziet dat drugs steeds meer wordt aangeboden via Telegram, het darkweb, Instagram en Snapchat.