Jeugdige schaatsers in de prijzen. | Foto: pr.
Jeugdige schaatsers in de prijzen. | Foto: pr. Foto: pr

Ilse Veuger wint zilver bij district kampioenschappen

Schaatsen n Op de Leidse ijsbaan werden zaterdagochtend 4 december de district kampioenschappen pupillen gehouden. Enkele RIJC-leden deden daar aan mee.

Bij de meisjes waren er maar liefst 34 deelnemers.

Ilse Veuger werd knap 2e en reed voor het eerst van haar leven onder de 40 seconden op de 2 ronden. Haar persoonlijk record verbeterde ze met bijna 3 seconden en ze kwam uit op 39.88. Ook haar tijd van 21.82 op 1 ronde mocht er zijn.

Ilse Vooys bracht haar pr bijna 6 seconden naar beneden en ze klokte 51.21. Tenslotte reed Naomi Hogewoning ook een pr van 1.04.59. Ilse Vooys, die onlangs op de Uithof met 51.16 op de 500 meter promoveerde naar de 2e klasse Pupillen A leidt het pr klassement bij de meisjes met 5 pr's. Alle pr's worden door sponsor Mooy-ontwerp omgezet in euro's. 


A.s. zaterdag worden de eerste cupwedstrijden van de RIJC voor de jeugd gereden en zullen er ongetwijfeld weer vele pr's gereden worden.


Bij wie bezorgt CDA Katwijk uw Kerstgroet Plus?

De n kerstdagen komen er weer aan. Het is al haast een traditie dat team CDA Katwijk zich dan graag inzet om jouw persoonlijke kerstgroet over te brengen. 

Stuur iemand die een beetje aandacht kan gebruiken, een goede vriend, een zorgzaam familielid of bijvoorbeeld een buur die altijd klaar staat een kerstgroet. 


De CDA-fractie én wethouders zetten jouw groet op een kaart en brengen deze in de dagen voor kerst persoonlijk langs in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg. Met een gratis extra kerstverrassing.

Met deze kerstactie wil team CDA Katwijk op een andere manier een bruggetje zijn tussen mensen. Stuur een groet naar iemand in onze gemeente en het CDA bezorgt deze met een kleine kerstverrassing erbij. Om te laten weten dat je aan iemand denkt, of zomaar als blijk van waardering of als een hartelijke groet.


Aanmelden

Wegens de coronamaatregelen is het dit jaar niet mogelijk om adressen voor een kerstgroet op te halen in ons kraampje tijdens een lange koopavond. Daarom doen we het dit keer anders. Mail vóór 17 december, onder vermelding van Kerstgroet Plus, naar fractie@cdakatwijk.nl en geef ons de volgende gegevens door: 1. Naam en adresgegevens van degene aan wie je een kerstgroet wilt sturen; 2. Welke tekst of boodschap wil je op je kerstgroet zetten; 3. Naam van de afzender (van jezelf dus).


Wacht niet te lang met mailen, we bezorgen maximaal 100 Kerstgroeten Plus in onze dorpen. In de week voor kerst levert team CDA Katwijk jouw persoonlijke kerstgroet mét iets extra’s op een coronaveilige manier af bij het door jou opgegeven adres.


n Sinterklaas op bezoek bij gasten Zonnebloem Rijnsburg

Gezellig n Wat een feest, wat een feest . Na 1,5 jaar zijn wij eindelijk weer eens bij elkaar geweest. 

Onder het genot van een kopje koffie/thee en een speculaaskoek 

Wachtten wij gezellig keuvelend en vol spanning op Sint zijn bezoek. 

Om 14.30 uur kwam de Goedheilig man binnen 


En kon het feest pas echt beginnen. 

Sint kende vele aanwezigen nog uit zijn jeugd. 

Hield een persoonlijk praatje en dat deed vele gasten deugd. 

Menig lied werd ingezet 

Dit zorgde voor heel veel plezier en pret. 

Halverwege zijn bezoek werd een winkelwagen binnengereden 

En deden de gevulde speculaas en boterletters bestemd voor alle gasten hun intrede. 

Na een half uurtje werd het tijd voor de Sint om te gaan 

Want hij had uiteraard nog veel meer op zijn programma staan.

Hierna werd nog een frisje, wijntje of advocaatje met slagroom gedronken 

En deed de schaal met bitterballen ook nog menig ronde. 

Kortom een geslaagde middag, vol gezelligheid en pret, 

Waarbij de gasten weer eens heerlijk in het zonnetje werden gezet. 


Uiteraard vond dit alles plaats met in acht name van alle geldende Coronamaatregelen.


De gasten genoten van het bezoek van Sinterklaas. | Foto: pr.