Wie zoet is krijgt lekkers

Zeker in de decembermaand is het belangrijk goed op de voeding te letten om overgewicht te voorkomen. 

Wij weten dat de voedingsregels die nu gehanteerd worden best voor verbetering vatbaar zijn. Door de huidige eetgewoontes in de westerse landen krijgen wij steeds meer last van overgewicht. 


Een dieet met een combinatie van eiwitten en vezelrijke voedingsstoffen zoals pasta, peulvruchten en fruit, houdt het gewicht beter op peil. 

Eiwitten en vezelrijke voeding geven lang een verzadigd effect waardoor je minder snel weer honger hebt. 


* Drie pepernoten 50 kCal 


* Tien kruidnoten 50 kCal 


* Stukje banketstaaf 100 kCal 


* Stukje marsepein 110 kCal 


* Taai Taai pop 280 kCal 


* Kleine chocoladeletter 350 kCal 


* Stuk gevulde speculaas 460 kCal 


* Grote chocoladeletter 730 kCal 


Overgewicht vergroot de kans op ziekten zoals hart- en vaatziekten. Goed uitgebalanceerde voeding verkleint bovendien de kans op andere ziekten zoals kanker en botontkalking. 


Bij volwassenen is naast het gewicht, de middelomtrek een goede maat voor een gezond lijf; meet op het smalste deel van het middel tussen de onderste rib en het heupbeen. Mannen moeten een middelomtrek van minder dan 94 cm en vrouwen van minder dan 80 cm hebben. Als u daarboven zit, kan het zijn dat u in de gevarenzone zit. 


Natuurlijk is het van belang veel te bewegen. De gouden standaard is nog steeds minimaal 30 minuten intensief bewegen per dag. Als u hierop let en bovendien ook een beetje op de voeding, bent u absoluut goed bezig. 


Wilt u meer informatie over gezondheid en goede voeding? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9 in Rijnsburg, 071-4079114.