Dolf van der Zijl in zijn winkel: 'Goed gevoel als klanten tevreden de deur uit gaan'. | Foto: PvK.
Dolf van der Zijl in zijn winkel: 'Goed gevoel als klanten tevreden de deur uit gaan'. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Rudolf Fashion al vele jaren een begrip in Rijnsburg en omstreken

n ‘Het is een prachtig beroep’

Mode n Bijna vijftig jaar geleden begon Dolf van der Zijl als verkoper in een mannenmode zaak in winkelcentrum de Remise in Rijnsburg. Na enkele jaren begon hij zijn eigen bedrijf Rudolf Fashion in winkelcentrum in de Hoftuin. De ondernemer is daar inmiddels al dertig jaar gevestigd. Een man die van zijn vak houdt en er met passie over kan vertellen.

Door Piet van Kampen

Voor veel dorpsgenoten is hij een bekend gezicht en andersom kent Dolf veel van zijn klanten bij naam en toenaam. ‘Zij zijn trouw en ik ken hen al jaren. Maar ook komen er veel klanten uit de diverse dorpen uit de omgeving zoals Katwijk, Valkenburg, Noordwijk en Oegstgeest’, weet hij uit ervaring. ‘Ik heb al een aantal generaties gekleed’, lacht de ondernemer met een veelzeggende blik waar uit vertrouwen straalt. Maar vooral ook tevredenheid.


Van top tot teen

Bij Rudolf Fashion kan de man terecht om zich te laten kleden van top tot teen. Van modieuze schoenen, colberts, overhemden, truien, jeans, jacks enz. Kleren maken de man. Met merken van topkwaliteit zoals A Fish Named Fred, Hom, Alberto, Ledûb, Fellows, Lerros enz. ‘Ik wil goede kwaliteit leveren voor een aantrekkelijke prijs. Ook wil ik zoveel mogelijk service bieden zoals het gratis vermaken van broeken. En de mensen bellen als er voor hen een speciale bestelling binnen is. Het contact met de klanten, het goede gevoel als zij tevreden de deur uit gaan, dat is het leuke en mooie aan dit beroep’.


Succes

Het succes van zijn winkel schrijft Dolf ook grotendeels toe aan mond op mond reclame. ‘Vooral Rijnsburgers zijn open en eerlijk en zeggen direct waar het op staat. Goed is goed en niet goed is niet goed’. De praktijk heeft inmiddels geleerd dat het goed is want anders had Dolf met zijn fraai ingerichte mannenmode zaak geen lang leven in kritisch consumentenland gehad. Als je binnen komt geeft het inderdaad een gevoel van even lekker op het gemak de collectie bekijken die overzichtelijk in de sfeervolle winkel hangt. Bij de keuze op vakkundige wijze van advies gediend door de ondernemer. Het kan bijna niet anders of succes is verzekerd bij de aankoop. ‘Ja, kleren koop je niet elke dag dus moet het goed zijn’, glimt Dolf die in de loop der jaren de evolutie en trends in de mode als geen ander kent en daar zijn collectie op heeft aangepast. Met de tijd mee gaan. 

Voor meer informatie: www.rudolffashion.nl 


Problemen voor Madjoe

Ingezonden n GemeenteBelangen. Twee grote binnensportverenigingen zitten in de knel: de korfbalvereniging Madjoe en de baskelvereniging Grasshoppers.

Madjoe kan in de winter van 2022-23 de sporthal op de Middelmors niet meer huren. (Stichting Middelmors gaat de sporthal per 1 juli 2022 verkopen) De nieuwe particuliere eigenaar wil de hal dan anders gaan exploiteren. Maar Madjoe kan niet uitwijken naar de zalen en hallen van het Sportbedrijf Katwijk want die zijn al volop in gebruik. Het Sportbedrijf kan Madjoe in dat seizoen géén ruimte bieden voor de wedstrijden, alleen trainingsmogelijkheden op ongeschikte plaatsen en tijdstippen. Ook in volgende seizoenen is er geen perspectief voor Madjoe. Het voortbestaan van de vereniging komt daardoor in gevaar. Denk aan de koren die leeglopen doordat ze niet kunnen oefenen en optreden als gevolg van de coronamaatregelen.


Madjoe stelt de gemeente voor een opblaasbare hal te plaatsen op het huidige veld. Die kan tijdelijk zijn, en dus gehuurd, of blijvend, gebouwd met eigen geld en subsidie. Maar Madjoe heeft grote haast. Want het vergunningentraject is lang. En vóór de eventuele plaatsing of bouw is veel tijd nodig voor de besluitvorming door de gemeente, de financiering en de aanbesteding.

GemeenteBelangen heeft de wethouder daarom gevraagd vóór 7 december met Madjoe in gesprek te gaan. En zal de uitkomst nauwlettend volgen.

Ook de Grasshoppers lopen tegen grenzen aan. De basketballers vragen een uitbreiding van sporthal Cleijn Duin met een derde veld. Die uitbreiding zou ook nieuwe mogelijkheden scheppen voor Madjoe.


GemeenteBelangen vraagt de wethouder daarom deze twee kwesties snel af te handelen. Beide verenigingen helpen honderden ouderen en jongeren gezond te blijven door te sporten. En ze bieden hen onmisbare rust, ontspanning en verbondenheid in deze harde tijden die veel van hen vragen. GB rekent daarom op de wethouder.


n Celstraf bedreigen van Hugo de Jonge

De n 29-jarige B. K. uit Rijnsburg is vorige week woensdag door de politierechter veroordeeld tot celstraf voor het bedreigden van demissionair minister Hugo de Jonge. De Rijnsburger werd veroordeeld tot acht weken cel (vier weken voorwaardelijk). 

De Rijnsburger plaatste op 9 november onder een Facebook-bericht van De Jonge een reactie die bestond uit een bewerkte foto. Het ging om een foto van de neergeschoten Pim Fortuyn waarbij het gezicht van Fortuyn was vervangen door dat van De Jonge. Minister De Jonge heeft hier aangifte van gedaan. 

Kort daarop werd de Rijnsburger aangehouden en bekende de bewerkte foto te hebben geplaatst. Hij verklaarde dat in een opwelling te hebben gedaan en er niet goed over te hebben nagedacht. 

‘Ik probeerde grappig te zijn en ging er vanuit dat De Jonge honderden van dit soort berichten per dag krijgt. Maar als het om mij zou gaan, zou ik het wel heel erg vinden, ja.'