Derby Quick Boys – vv Katwijk pas in nieuwe jaar

Voetbal n Zaterdag 4 december zou de derby Quick Boys – vv Katwijk plaatsvinden. 

In overleg met beide clubs en de politie heeft burgemeester Visser van de gemeente Katwijk besloten de wedstrijd te verplaatsen naar het nieuwe jaar. Hoewel het kabinet tot nu toe aangeeft dat amateurvoetbal zonder publiek door kan gaan, is dat onder de huidige omstandigheden ongewenst. Het risico bestaat dat supporters van beide clubs zich in de duinen rond het sportcomplex Nieuw Zuid verzamelen. Dit verhoogt de kans op coronabesmettingen en werkt geweld in de hand. De nieuwe datum voor de wedstrijd moet nog worden vastgesteld, maar zal naar verwachting na 1 februari zijn.


De Uit met Jonker Cadeaubon:                 'Leukste cadeau voor de leukste Uitjes'


De n ‘Uit met Jonker cadeaubon’ is op het moment een veelgevraagd artikel en de leukste cadeaubon om weg te geven voor iedere gelegenheid.

Wim van Meerveld, directeur van Uit met Jonker is enthousiast over het nieuwe product: “Het voordeel van de Uit met Jonker Cadeaubon is dat de ontvanger online of telefonisch zelf een leuk Uitje bij Jonker kan boeken. Zeker met de aankomende feestdagen is het leuk om familieleden, collega’s, kennissen, buren en vrienden een leuk Uitje met Jonker te geven”.

Enorme keuze
De keuze is ruim. Lekker shoppen, een voetbalwedstrijd bezoeken, een verzorgde vaartocht met een uitgebreide lunch, de leukste concerten, uitwaaien op Texel of Max Verstappen aanmoedigen tijdens een Formule 1 wedstrijd. De bon is geldig in 2022 en 2023, dus ook uitermate geschikt voor een leuk dagje uit naar Keukenhof. Uit met Jonker biedt in 2022 een fantastische dagtocht vanuit de streek naar het mooiste lentepark ter wereld. Uit met Jonker is partner van Keukenhof en biedt een fantastische dagtocht naar Keukenhof en de Bollenstreek aan.

Dagtocht
Ook in de eigen omgeving blijft Keukenhof een prachtig uitje. Een unieke dagtocht dat bestaat uit:
10.00 uur: Ontvangst aan boord van Rederij van Hulst voor een unieke vaartocht over de Kagerplassen inclusief koffie en appelgebak
12.00 uur: Bezoek aan de Tulperij met een uniek kijkje op een bollenbedrijf en een fantastische wandeling door de bollenvelden
13.00 uur: Rijden richting Keukenhof. Als partner van Keukenhof parkeren we dichtbij de entree en als gast ontvangt u uw entreekaart al in de bus, zodat u niet in de rij hoeft te staan.
17.00 uur: Vertrek vanaf Keukenhof
Allemaal geschikte uitjes voor uw dierbaren.

Koop de ‘Uit met Jonker Cadeaubon’ online via www.uitmetjonker.nl of bel naar 085-2739784 en wij sturen u de Uit met Jonker Cadeaukaart toe.


Beter in uw vel met Topaz Senioren Fit

bewegen n Moet u vaker uw balans zoeken om te voorkomen dat u valt? Of raakt u na een klein ommetje al wat buiten adem? Topaz Senioren Fit helpt u om beter in uw vel te komen, lichamelijk én mentaal. Meld u zich aan voor een gratis proeftraining?

Samen met bewegingsagoog Arie de Vreugd doet u enkele tests en bespreekt u waar u aan wilt werken. Op basis hiervan stelt Arie een training op maat voor u samen. Iedere week werkt u onder persoonlijke begeleiding aan het bereiken van uw doelen. Tussentijds meten we de voortgang en passen we zo nodig uw oefenprogramma aan. U traint samen met een klein groepje 55+ers. Waarbij ieder zijn of haar persoonlijke programma volgt. Gezellig en motiverend!
Er zijn nog plekken vrij op de woensdag van 15.00-16.00 uur bij Topaz locatie Overduin. Bij voldoende belangstelling starten extra groepen.

Om bij Topaz te komen bewegen is geen verwijzing nodig. Na uw proeftraining kunt u een strippenkaart afnemen vanaf 10 trainingen voor € 95,-. Via uw zorgverzekeraar of gemeente kunt u informeren of zij (een deel van) de kosten vergoeden.


Wilt u meer weten of u gelijk aanmelden voor de proefles? Bel of mail dan naar de behandelpraktijk, tel. 088-9213000 / behandelpraktijk@topaz.nl. Of kijk op

www.topaz.nl/behandelpraktijk


Openingstijden bibliotheek aangepast

Coronamaatregelen n De Hoofdbibliotheek in Katwijk blijft tot 19 december 2021 op de gebruikelijke tijden open, inclusief de dinsdag- en donderdagavond tot 20.00 uur. 

Bibliotheek Rijnsburg en Bibliotheek Valkenburg, die onderdeel uitmaken van een gemeenschapshuis, krijgen wel aangepaste openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur in de Burgt Rijnsburg en van 9.00 tot 17.00 uur in het Dorpshuis Valkenburg.

De overheid heeft besloten dat er voor bibliotheken géén beperking van de openingstijden geldt omdat zij zijn aangemerkt als essentiële dienstverlener.

Het is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder om een mondkapje te dragen in de bibliotheek. Dit geldt bij binnenkomst en bij het verplaatsen binnen de bibliotheek. Ook moet iedereen 1,5 meter afstand houden tot een andere bibliotheekbezoeker.

Een coronatoegangsbewijs is niet nodig om de bibliotheek te bezoeken. Bij sommige activiteiten is het coronatoegangsbewijs + ID-bewijs + gezondheidscheck wel verplicht. Dat laatste houdt in dat er aan iedereen gevraagd wordt of ze geen klachten hebben.

Alle activiteiten na 17.00 uur zijn vervallen. Activiteiten vóór 17.00 uur gaan door als dat mogelijk is binnen de geldende coronamaatregels.







De bibliotheek kijkt per activiteit of deze geannuleerd moet worden of door kan gaan. Als je hebt gereserveerd, ontvang je een mailtje als de activiteit niet doorgaat. Kijk voor de start van een activiteit altijd even in onze agenda voor de meest actuele informatie.

Basismaatregelen voor iedereen

Verder blijven de volgende basismaatregelen van kracht:

Wij doen er alles aan om je bezoek aan Bibliotheek Katwijk zo veilig mogelijk te laten verlopen en zien je binnenkort graag weer in één van onze bibliotheken.