Zorgen burgemeester over tweedeling in samenleving

corona n Burgemeester Cornelis Visser maakt zich zorgen over een tweedeling in de maatschappij als 2G zou worden ingevoerd. Mensen zonder coronavaccinatie kunnen dan geen QR-code meer krijgen.

De tegenstellingen in de samenleving worden dan vergroot, zegt burgemeester Visser voor de camera van allesoverkatwijk.nl: ‘Ik denk dat we dan op moeten passen dat de tegenstellingen in de samenleving zodanig vergroot worden, en de pijn dat dat met zich meebrengt hoe mensen over elkaar praten, we daar de komende jaren last van hebben.’ 


Volgens Visser voelt de ene groep zich dan buitengesloten en de andere groep argumenteert dat de ziekenhuizen vol liggen. ‘Het blijft zaak om met elkaar te praten en niet te snel te oordelen. Ik maak me daar wel ongerust over.'

Hij is persoonlijk tegen de invoering van 2G. ‘Ik vind dat iedereen zich kan laten testen voor een code.'


corona update 

Het aantal besmettingen in Katwijk loopt flink op. Ook op basisscholen. Er zijn   klassen die niet naar school gaan maar (tijdelijk) thuis online onderwijs volgen. Vorige week werden 774 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Een week eerder waren er dat 460. Er werden ook twee Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis en één plaatsgenoot overleed aan het virus. 

Ruim een kwart (26,9 procent) van de Katwijkers die zich vorige week liet testen was positief. In de regio scoort alleen Bodegraven-Reeuwijk (28,2) hoger. Het gemiddelde in de regio ligt op 22,2 procent.