Jeroen Spruijt zorgde voor de eerste treffer. | Foto: Cor Spruijt.
Jeroen Spruijt zorgde voor de eerste treffer. | Foto: Cor Spruijt. Foto: C. Spruijt

Veel strijd maar geen overwinning voor Rbb

n Quick Boys-Rijnsburgse Boys 2-2

Toeschouwers n in de duinen, strijd op het veld, stevige overtredingen, gele en rode kaarten en een enigszins warrige scheidrechter. Het waren de ingrediënten tijdens de wedstrijd tussen de dorpsrivalen Quick Boys en Rijnsburgse Boys.

In het veld eindigde het qua spelers in 10-10, de wedstrijd uiteindelijk in 2-2. Een stand waar iedereen wel vrede mee kon hebben.


De flitsende opening van Quick Boys leidde niet tot doelpunten Een corner na zeven minuten wel, maar dan aan de kant van Rijnsburgse Boys. Jeroen Spruijt profiteerde van slordig verdedigen van Quick Boys. Een klein kwartier later deed Rijnsburg hetzelfde. Een voorzet van Runderkamp bereikte Van Haaren die ongehinderd kon inschieten. In de minuten die volgden gebeurde er van alles: Van der Moot werd in een heupzwaai genomen door Ket, deze kreeg geel waar rood op zijn plaats zou zij geweest. Staal (QB) kreeg zijn tweede gele kaart. Jongeneelen kopte net naast. Scheidsrechter Bronsvoort staakte de wedstrijd even vanwege vuurwerk tegen het been van Koomen en Quick Boys kwam op voorsprong na een overtreding van Rob Zandbergen op Bekooij. Laatstgenoemde benutte de penalty en zorgde voor de 2-1 ruststand.


In de tweede helft kwam het zowel qua veldspelers als stand weer op gelijk niveau. Magan kreeg (onterecht) een tweede gele kaart en Jeffrey Jongeneelen scoorde op schitterende wijze de 2-2. Wissels aan beide kanten leverden geen doelpunten meer op en zo eindigde een derby die voor het eerst zonder publiek gespeeld werd in een gelijkspel. Gelukkig konden de fans thuis meekijken via een live stream. Dit kan ook (voor RBB leden gratis) tijdens de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen AFC en zaterdag om 15.00 uur in de thuiswedstrijd tegen De Treffers.


Leerlingen Julianaschool druk met Actie Schoenendoos

Geslaagd n Na de herfstvakantie zijn de kinderen van de Julianaschool gestart met een nieuw zendingsdoel, namelijk Actie Schoenendoos. 

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. 'Daarom doen wij mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau', vertelt een van de leerkrachten. Met deze Schoenendoosactie leren de leerlingen wat het is om bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Door de actie gaan ze nadenken over thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde. Hier is ook in de groepen aandacht aan besteed.

Met elkaar zijn verschillende producten gespaard om de schoenendozen mee te vullen. De kinderen brachten tandpasta, tandenborstel, zeep en ook schriften, potloden, pennen en puntenslijpers, en een knuffel mee. In iedere schoenendoos ging als verrassing een mooie tekening. De kinderen van groep 6 en 7 hebben de schoenendozen versierd tot een mooi verrassingspakket. Op zaterdag 20 november zijn de schoenendozen weggebracht naar een verzamelpunt en van hieruit worden alle schoenendozen verstuurd. Wat is het mooi om een kind in nood dit verrassingspakket te mogen bieden. | Foto: pr.

Afbeelding