Zing en dans

De leukste tijd van het jaar breekt aan. Althans, dat hoor ik heel veel mensen nu zeggen. Sinterklaas is in het land en hier en daar zie ik zelfs al een kerstboom in de woonkamer staan. 

Ook worden steeds meer woningen aan de buitenkant verlicht. Als je ’s avonds een wandeling door het dorp maakt, geeft dat iets magisch. Zeker in deze ‘C’ tijd (ik wil het in deze column eigenlijk niet over de pandemie hebben) voor veel mensen een aangename afleiding. 

Ook ons gezin maakt zich op voor pakjesavond. Twee maanden geleden al hebben we een datum gepland, want iedereen heeft het best wel druk. Na wat heen en weer geapp is het uiteindelijk gelukt. En als het goed is vereert Sint en zijn Pieten ons vrijdagmiddag 3 december met een bezoek. 

De kleinkinderen geloven gelukkig nog in Sinterklaas. We worden dan ook overstelpt met foto’s en verhalen vanuit het Sinterklaasjournaal. Over Piet de Smeerpoets, de verjaardag van Ozosnel en het uitvallen van de stoomboot. Gelukkig kon dit gerepareerd worden. 


In de Hoftuin was het afgelopen zaterdagmiddag ook groot feest bij de intocht van Sinterklaas. De Pietenband zorgde voor de vrolijke noot, en de andere Pieten deelden peper- en kruidnoten uit. Sinterklaas had het druk met tekeningen in ontvangst nemen, zwaaien en high five's uitdelen. 

Ook keek hij zijn ogen uit bij zijn tijdelijke woning, een glazen huis te midden van de winkels. Daar zal de Sint regelmatig te zien zijn.


De laatste weken van een enerverend jaar. Wat zal het ons brengen. Ik hoop dat we als samenleving respect voor elkaar kunnen op blijven brengen. 

Je mag een andere mening hebben, want gelukkig leven we niet in een dictatuur. We leven in een vrij land. In een land dat net als heel veel andere landen getroffen wordt door een pandemie. Met elkaar moeten we hier doorheen. 

Eendracht, eenheid maakt macht. Dat klinkt misschien wat ouderwets, maar het betekent niets meer dan dat we samen sterk zijn. Laten we kijken naar wat we wel kunnen. Geluk zit vaak in kleine dingen. Maar daar moet je wel open voorstaan. 

eens keihard mee op een liedje die je op de radio hoort.  Maak een mooie wandeling door de duinen of waai eens lekker uit op het strand. En ervaar eens wat dat met je doet.... 

Ik word er in ieder geval vrolijk van. En ik hoop u ook.


Houdoe.