GGD stopt met testen zonder afspraak

Corona n update. Het aantal coronabesmettingen in Katwijk is in de afgelopen week flink toegenomen. Er werden 460 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden. Een week eerder waren dat er 378. Er werden vorige week ook twee Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis en er overleed een plaatsgenoot aan Covid 19.

Het aantal meldingen van vorige week zijn de meeste uit Katwijk sinds het begin van de pandemie. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat veel meer mensen zich laten testen dan destijds. 

Afgelopen maandag en dinsdag werden opnieuw respectievelijk 93 en 102  meldingen gedaan van positieve coronabesmettingen uit Katwijk.


Bij de GGD-testlocaties in regio Hollands Midden kun je sinds deze week alleen nog met een afspraak voor testen terecht. GGD Hollands Midden stopt voorlopig met het aanbieden van ‘testen zonder afspraak’.

De vraag naar coronatesten neemt explosief toe in de regio. Daarom schaalt de GGD verder op om aan de sterk gestegen testvraag te kunnen voldoen. Daarnaast stopt de GGD met het testen op afspraak. Zo kan de testcapaciteit beter worden benut. Door alleen te testen op afspraak, kan de inzet van testpersoneel beter worden gepland kunnen lange wachtrijen bij de testlocaties worden voorkomen.