Jeroen Spruijt in actie tijdens Rbb-HFC. | Foto: H. Heemskerk.
Jeroen Spruijt in actie tijdens Rbb-HFC. | Foto: H. Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Eerst thuisnederlaag bij matig Rbb

n Rijnsburgse Boys-Kon. HFC 0-2

voetbal n De stemming bij Rijnsburgse Boys, na de mooie overwinning tegen TEC (2-5), was goed. Het was aan de tegenstander van afgelopen zaterdag, de Kon. HFC, om daar verandering in aan te brengen. De club uit Haarlem is daar zeker in geslaagd. In een matig duel van Rijnsburgse kant werd een, terechte en eerste, thuisnederlaag genoteerd.

De eerste kans was voor Rijnsburgse Boys. Zeldenrust schoot echter naast. Ook Kon. HFC klopte al snel aan de deur, maar Brandsma vond doelman Bekkers op zijn weg. Dat de Rijnsburgse doelman werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd zegt genoeg over de prestaties van zijn teamgenoten. Geen enkele van hen behaalde eigenlijk een voldoende. Bekkers verrichte nog een aantal goede reddingen, terwijl zijn teamgenoten uitblonken in het missen van een beperkt aantal kansen. De beste was misschien wel voor Jongeneelen die een terugspringende bal in de handen van doelman Michaelis schoot. Dezelfde Jongeneelen die een strafschop mee had moeten krijgen, maar de wat warrig leidende Schaper besliste anders. Dit alles speelde zich af in de eerste helft. Kon. HFC was toen al op voorsprong gekomen door een doelpunt van Gerry Vlak. De tweede helft bracht van Rijnsburgse kant geen verbetering. Bram Ros veroorzaakte een penalty, Hulleman zorgde voor de 0-2 eindstand.


Rijnsburgse Boys bezorgde zichzelf een slechte dienst en geen goed gevoel richting de derby van a.s. zaterdag. Dan staat om 15.00 uur de clash op Nieuw Zuid op het programma. De wedstrijd tegen Quick Boys wordt zonder publiek gespeeld. Of deze definitief moet doorgaan zal deze week nog beslist worden. Een derby zonder supporters kan eigenlijk niet.


Verhalenvangers even op pauze

afgelast n Voor volgende week donderdag 25 november stond een video van de Verhalenvangers op het programma.

‘Stond'. Want de coronamaatregelen dwingen de organisatoren ertoe om de Verhalenvangers even in de pauzestand te zetten. In de huidige situatie kunnen niet alle bezoekers op een verantwoorde manier een plaats krijgen. Daarom is besloten om de reeks vertoningen tot nader order te onderbreken. Wanneer de situatie het weer toelaat om alle bezoekers te ontvangen zal daarover in de plaatselijke media worden bericht. De organisatie hoopt spoedig weer zover te zijn en bedankt iedereen die de voorstellingen heeft bezocht en mogelijk heeft gemaakt.