Jack bij de entree van de Zr. Ms de Rotterdam. | Foto: pr.
Jack bij de entree van de Zr. Ms de Rotterdam. | Foto: pr. Foto: pr

Jack van Dam bij ontmoeting met koningspaar in Oslo

n Bijzonder om dit mee te mogen maken

Staatsbezoek n De geboren en getogen Rijnsburger Jack van Dam (28), sinds een jaar woonachtig in Valkenburg, had vorige week wel een heel bijzondere ontmoeting. Samen met zijn moeder Erica was hij te gast op de Zr. Ms de Rotterdam, gelegen in Oslo, ter gelegenheid van het staatsbezoek dat Koning Willem Alexander en Koningin Maxima brachten aan Noorwegen. 

‘We waren zeer vereerd dat we hier bij mochten zijn’, zo laat Jack een paar dagen later weten. 


Noorwegen

Jack is werkzaam bij Hilverda de Boer, exporteur van snijbloemen en planten uit De Kwakel. ‘Ons bedrijf is een van de grootste bloemenexporteurs ter wereld. Ik werk als filiaalhouder in Oslo en heb hier ook ruim twee jaar gewoond. In Noorwegen hebben wij zes vestigingen, waarvan Oslo onze hoofdvestiging is. Vanuit Nederland sturen wij de handel richting Noorwegen, waaruit wij vervolgens de handel verkopen aan de bloemisten-tuincentra in en rondom Oslo’, legt Jack in het kort uit. 


Uitnodiging

Een aantal weken geleden werd er vanuit de Nederlandse Ambassade in Noorwegen een oproep geplaatst waarin je je kon aanmelden voor dit koninklijk bezoek. ‘Dit heb ik gedaan en tot mijn verbazing werd ik niet alleen ‘s middags uitgenodigd, maar ook om ‘s avonds het concert bij te wonen in het Munchmuseum’, vertelt Jack.

Het werd een bijzondere belevenis.
Jack vertelt: ‘Op de Zr. Ms. Rotterdam werden we hartelijk ontvangen door de Nederlandse Marine. Tijdens deze receptie waren allerlei Nederlanders, woonachtig of werkzaam in Noorwegen, uitgenodigd. Het koninklijk paar stond klaar en iedereen mocht kennis maken. Het was allemaal zeer toegankelijk. ’s Avonds bij het concert in het Munch was dit anders. Het was zeer exclusief en elke toegang werd zwaar beveiligd. We maakten kennis met verschillende mensen. O.a. met de voorzitter van het Noors Parlement. Tijdens het concert zaten we tussen de ministers en andere officieren en uiteraard in het gezelschap van beide koninklijke echtparen.

Na het concert werden we weer welkom geheten voor een receptie. Op een gegeven moment kwamen de twee koningsparen bij onze tafel staan. Heel gaaf om oog in oog te staan met onze koning en koningin. Wat je normaal op tv ziet, maakten wij nu echt mee. Na afloop liepen wij weer naar buiten en stonden er meerdere chauffeurs/beveiligers klaar om iedereen weer op te halen. 

En wij……Wij liepen naar het station en pakten de trein. Zo stonden we weer met beide benen op de grond. Bijzonder om dit samen met mijn moeder mee te mogen maken. Dit avondje tussen de ‘elite’ is een herinnering die we niet snel zullen vergeten.’


Prijs voor gymnasten De Valken

Springen n Het is even geleden dat er wedstrijden geturnd mochten worden maar zaterdag 6 november was het eindelijk weer zover.

Gymnastiek vereniging de Valken heeft meegedaan aan de springwedstrijden in Bodegraven. Tijdens deze wedstrijd wordt er gesprongen in een groep. Twee groepen mochten in actie komen. Eén groep heeft gesprongen op D niveau de andere groep op E niveau. Beide groepen kwamen in actie op de airtrack, plankoline kast, trampoline kast en de trampoline en lieten super mooie oefeningen zien. Tijdens de prijs uitreiking werd dit beloond met maar liefst zes keer een eerste plek. Beide ploegen hadden 3 prijzen gewonnen. | Foto: pr.

Afbeelding