Afbeelding
Foto: pr

Windmolens

Politiek n DURF wil dat de gemeente voor 1 maart 2022 duidelijkheid geeft of er nu wel of geen windmolens komen bij het Valkenburgse Meer. Sonny Spek van DURF diende daarvoor vorige week donderdag tijdens de Algemene Beschouwingen een motie voor in.

Volgens Spek is de gemeente bezig om minimaal drie grote windmolens te plaatsen bij het Valkenburgse meer. Daar staat al enkele jaren op de planning, maar ‘het komt nog steeds niet van de grond.’

Spek stelt in de motie, dat ‘omwonenden en andere belanghebbenden in de omgeving duidelijkheid verdienen over de plaatsing van windmolens’.

Wethouder Gerard Mostert maant de gemeenteraad tot geduld. ‘We doen onderzoek en we zijn met de provincie in gesprek. De windmolens worden onderdeel van de gebiedsvisie Valkenburgse Meer. In kwartaal 2 van volgend jaar verwachten we duidelijkheid, dus niet op 1 maart zoals in de motie staat.’

DURF trekt met die toezegging van de wethouder de motie in.


Symposium

Geldzorgen n horen niet bij deze tijd, vinden wij bij Grip op de Knip. Veel huishoudens in Katwijk hebben met geldzorgen te maken. En de drempel om daarbij hulp in te roepen is heel hoog. Om die drempel te slechten zijn velen nodig. Goede en nauwe samenwerking is daarbij van groot belang.

Om die samenwerking een impuls te geven organiseren wij een (besloten) symposium. Een drietal inspirerende voorbeelden komen aan de orde:


Humanitas Almere over de samenwerking tussen professionals en vrijwilligers; Sterke voorbeelden van de samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, kerken en SchuldHulpMaatje door de projectleider kerken – SchuldHulpMaatje; Projectleiders van de gemeente Den Haag over vroegsignalering en samenwerking daar.

Het symposium wordt gehouden: in de Voorhof, donderdag 18 november 2021 van 14.00 – 16.15 uur. Voor vragen-aanmelden: voorzitter@gripopdeknipkatwijk.nl of tel. 06-20413129


Lichtjesavond

Meedoen n Iedereen maakt in zijn leven verlies mee. Hoe ingrijpend dat is herkent iedereen. Daarin zijn wij allen met elkaar verbonden. Gedeeld verdriet kan mensen bij elkaar brengen. De Lichtjesavond is bedoeld om hiervoor gelegenheid te bieden.