Fuhrgill Zeldenrust scoorde driemaal tijdens TEC-Rbb. | Foto: H. Heemskerk.
Fuhrgill Zeldenrust scoorde driemaal tijdens TEC-Rbb. | Foto: H. Heemskerk. Foto: hans heemskerk

Tweede overwinning Rbb in uitwedstrijd

n Contract met Wisman voor onbepaalde tijd verlengd

Voetbal n Hoewel trainer Wisman absoluut niets wil weten over een ´uitsyndroom´, was de constatering dat zijn ploeg sinds augustus geen uitwedstrijd meer gewonnen had de juiste. Wisman stond met een dubbel tevreden gevoel de pers te woord na de wedstrijd tegen TEC.

Hij had Rijnsburgse Boys zojuist met 2-5 zien winnen. Ook mocht bekend gemaakt worden dat hij vanaf 1 juli 2022 voor onbepaalde tijd aan de Uien verbonden is. “Volgend jaar word ik 65. Rijnsburgse Boys zal waarschijnlijk mijn laatste club worden. Bovendien heb ik hier een goede staf om mij heen en een enthousiaste spelersgroep. Ook niet onbelangrijk: ik vind het nog steeds leuk.”


In de wedstrijd tegen het Tielse TEC stond doelman Bekkers weer onder de lat. Hij was hersteld van de botsing met Emiel Wendt in de wedstrijd tegen Noordwijk. Zijn collega Zonneveld lijkt voor enkele weken uitgeschakeld. Ook Rob Zandbergen was weer terug op zijn vertrouwde rechtsbackpositie. Opvallend misschien was de afwezigheid van de oorspronkelijk aangewezen ervaren scheidsrechter Cantineau. Zijn vervanger Henshuijs floot op zijn minst ´rommelig´. Het wegzenden van de tweede gele kaart van TEC aanvoerder Camara was terecht, maar de overige kaarten (nog vier 4 gele) konden niet altijd op instemming van spelers en publiek rekenen.

Rijnsburg kwam tegen TEC keurig op voorsprong (Zeldenrust), maar binnen zes minuten scoorde TEC twee maal. Bram de Bruin zorgde voor een 2-2 ruststand.

Na het wegzenden van Camaro kwam Rijnsburg op stoom. Zeldenrust maakte er nog twee en de absolute uitblinker Spruijt beloonde zichzelf met de vijfde treffer van zijn ploeg. De tweede overwinning in een uitwedstrijd was een feit. Zaterdag weer thuis: om 15.00 uur tegen Kon. HFC.


Gemeente zet volgende stap in overgang naar duurzame mobiliteit 

duurzaam n Elektrisch vervoer heeft de toekomst en dat zien we in de gemeente Katwijk ook. De ontwikkeling van elektrische voertuigen en de groei in het aantal gebruikers zit in een stroomversnelling. 

Om deze vorm van duurzame mobiliteit maximaal mogelijk te maken, wil de gemeente Katwijk ervoor zorgen dat alle huidige en toekomstige gebruikers hun elektrische voertuigen in de buurt kunnen opladen. 

Hoe de gemeente dat doet staat in het Raadsvoorstel Visie op laadinfrastructuur elektrische voertuigen dat het college heeft vastgesteld. Op deze manier wordt laadzekerheid gegarandeerd, keuzevrijheid en kwaliteit voor de gebruikers gestimuleerd en wordt duidelijkheid geboden over het gebruik van de openbare ruimte. 

Wethouder Rien Nagtegaal zegt hierover: In dit raadsvoorstel staat hoe de gemeente Katwijk een bijdrage wil leveren in de overgang naar duurzame mobiliteit. Want elektrisch rijden is beter voor de luchtkwaliteit. Er komt namelijk geen fijnstof en stikstofoxide vrij uit de uitlaat en dat is beter voor onze gezondheid en die van de natuur. Voldoende beschikbaarheid van laadpunten zal een stimulans zijn om over te stappen op een elektrische auto. En zo zetten we samen weer een stap in de transitie naar een duurzamer Katwijk.


Digitale plankaart 

Om ervoor te zorgen dat de laadpalen ook daadwerkelijk op de juiste plek komen, stelt de gemeente een plankaart op. Hierin staan alle mogelijke nieuwe locaties voor laadpalen aangegeven. Omdat huidige en toekomstige gebruikers hun directe leefomgeving het beste kennen, vragen we zoveel mogelijk inwoners en ondernemers een reactie te geven op de voorgestelde locaties en eventueel een voorstel te doen voor alternatieve locaties. Dit traject start nadat de gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel. 

Na het verzamelen en verwerken van de reacties van inwoners en ondernemers, stelt de gemeente de definitieve plankaart op. Hierna stelt het college van burgemeester en wethouders de kaart vast. Vervolgens wordt ter uitwerking nog een aantal zaken juridisch vastgelegd.

Het opladen van elektrische auto's wordt makkelijker. | Foto: pr.