Kom naar feestelijke intocht Sinterklaas

Uitnodiging n Winkeliersvereniging ‘In de Hoftuin’ en Lollypop Entertainment kunnen zaterdag 13 november om 14.00 uur Sinterklaas en zijn gevolg weer binnenhalen. Leek het even onzeker door de oplaaiende corona, mede door een aantal aanpassingen wordt de intocht weer een feest.


‘Wij zijn blij dat we het weer voor elkaar hebben en een echte intocht kunnen bieden’, leggen Drees Hoek en Sjaak de Wit van de winkeliersvereniging uit. ‘Als Sinterklaas ergens welkom is, is het in Rijnsburg. We hebben er alles aan gedaan het feest gezellig en veilig te houden, zodat het voor iedereen plezierig is.’


Plannen

‘Door de inzet van de winkeliers en heel veel vrijwilligers’, vult Daan de Mooij van Lollypop aan, ‘lukt het ons weer één van de leukste intochten van de streek op te zetten. Dat is toch fantastisch. Burgemeester Visser komt Sinterklaas persoonlijk welkom heten, de echte Pietenband zorgt voor bijpassende muziek en er volgt nog een verrassing waar de jeugd zeker nog drie weken plezier aan zal beleven, daar zorgt Peter Ouwehand voor. Het ziet er naar uit dat Sint zijn eigen woonruimte krijgt. We hebben een beschermde looprichting uitgezet en we gaan ervan uit dat iedereen meewerkt.’ 


Geluid
Het wordt echt feest. Sint wordt ontvangen voor de brug. Daar vandaan is een looproute uitgezet, zodat alle kinderen Sint goed kunnen zien en horen. Er is een hele goede geluidsinstallatie en net als altijd zal Sint met zijn Pietengevolg de tocht afleggen door de Hoftuin. 


De Pietenband blijft muziek maken en DJ Piet is er om zijn muziek te draaien. Vanaf 14.00 uur is het dik feest in De Hoftuin. En dat niet alleen, de komende drie weken staan in het teken van de Goedheligman.
| Foto: pr.