Raadslid Nelly Smits stopt met politiek

afscheid n Nelly Smits van Fractie Smits heeft vorige week aan burgemeester Cornelis Visser en de fractievoorzitters laten weten, niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

‘Dit is mijn laatste termijn als raadslid. Er staan nog een paar belangrijke zaken op de agenda die ik nog graag wil afronden, maar ik ga er niet van uit dat ik de termijn zal volmaken. Ik zal niet aanwezig zijn bij algemene beschouwingen 2022, want in dat begrotingsjaar zal ik geen lid meer zijn van de gemeenteraad’, laat Smits weten.


Vertrouwensbreuk

Smits was jarenlang lid van de PvdA. In Valkenburg was zij raadslid vanaf 1997 en werd wethouder in 2002. Na de fusie tussen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in 2006 ging zij verder als raadslid voor de PvdA. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ontstond er een vertrouwensbreuk tussen de PvdA en Smits over deelname aan de coalitie. Volgens Smits zou een samenwerking met christelijke partijen de PvdA geen goed doen, mits de PvdA een goede portefeuille zou krijgen. Hierna ging zij verder als eenmansfractie onder de naam Fractie Smits. Zij maakt zich hard voor de belangen van Valkenburg en liet luid van zich horen bij de Beaumix-affaire. Lees ook  pag. 15.