Aanvoerder Ros miste een penalty, maar streed voor elke meter. | Foto: C. Spruijt. Foto: C. Spruijt

Meeslepend bekertreffen van Rbb eindigt in deceptie

n Competitiewedstrijd tegen AFC uitgesteld

Voetbal n De doordeweekse wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB bekercompetitie is voor Rijnsburgse Boys geëindigd in een deceptie. Na 120 minuten voetbal stond een 2-2 eindstand op het scorebord. Een bloedstollende penaltyserie volgde.

Hierin moesten de Rijnsburgers hun meerdere erkennen in tegenstander De Treffers.

Twee keer geel

In de basisopstelling van trainer Henk Wisman viel misschien wel een tweetal verrassingen te noteren. Doelman Wesley Zonneveld stond weer onder de lat na een korte afwezigheid vanwege een blessure. Sonny Monteiro maakte zijn debuut vanwege een blessure van Rob Zandbergen.

De wedstrijd kende een tegenvallende openingsfase van Rijnsburgse kant, maar verder werd er gestreden voor elke meter. Het was een meeslepend duel. In minuut zeven kwamen De Treffers op voorsprong, in de tweede helft kopte Artien zijn ploeg naar de verdiende gelijkmaker. Een tegenvaller was de tweede gele kaart voor Bert Koomen. Rijnsburg moest de verlenging met tien man aanvangen.

Aanvoerder Ros mist

De Boys kwamen in de eerste verlenging op voorsprong door een prima doelpunt van Zeldenrust. Jammer was dat Janssen de gelijkmaker scoorde en een penaltyserie de beslissing moest brengen. De eerste vier van Rijnsburgse kant gingen er keurig in, bovendien pakte Zonneveld een van de ´pingels´ van de tegenstander. Aanvoerder Ros kon zijn ploeg naar de volgende ronde schieten, maar miste helaas. Monteiro miste in de ´om en om´serie voor Rijnsburg en Versteeg schoot de Groesbekers naar de volgende ronde.

Afgelopen zaterdag zou Rijnsburgse Boys in de competitie aantreden tegen AFC, maar vanwege een aantal coronagevallen in de selectie is deze wedstrijd uitgesteld. Zaterdag aanstaande staat de uitwedstrijd tegen TEC gepland. Aanvang 15.30 uur.

n StringWood Festival met vier spectaculaire concerten

Cultuur n Emma Rhebergen viool, Eva de Vries viool, Jurriaan Klapwijk altviool, Jobine Siekman cello, Denise van Leeuwen klarinet en Valentina Tóth piano /actrice samen het StringWood Ensemble zorgden voor een bijzonder muzikaal tweede Stringwood Festival. Van Bach tot Piazzolla, van appeltaart tot zeekaak en van Katwijkse verhalen tot een wereldreis op zee.

Het 2e StringWood Festival vond plaats van 28 tot 30 oktober op verschillende plaatsen in de gemeente Katwijk. Twee concerten in de Soefitempel, een in de Voorhof in Rijnsburg en de laatste met medewerking van het Zeemanskoor Skuytevaert in de Vredeskerk.

Zeker is dat het Stringwood Ensemble, verantwoordelijk voor dit uiteenlopende muzikale festival, steeds meer naam maakt in Katwijk en omgeving.

Katwijk vertelt

Klassieke muziek voor iedereen is het credo van het zeskoppige StringWood Ensemble aangeboden in vier concerten. Donderdagavond opende het festival met een Katwijks verhaal: het verhaal van Annie van Leeuwen, die als kind de Tweede Wereldoorlog meemaakte in Katwijk aan de Rijn. Haar aangrijpende verhaal werd omkaderd met indringende muziek van componisten uit die tijd. Een Katwijks verhaal dat zeker nog een keer voor een groter Katwijks publiek moet worden vertolkt. Vrijdagmiddag stond in het teken van het familieconcert Fiddler on the Road, waarin het leven van een oude viool werd gevolgd.

Voorhof

Zaterdagochtend stond het Appeltaart met Bachroom-concert centraal. In de Voorhof in Rijnsburg wachtte het publiek niet alleen appeltaart met slagroom, maar ook bijzondere vertolkingen van Bach en zijn bewonderaars. Een afwisselend programma met klassiekers en eigentijdse klassieke muziek, waarin Valentina niet alleen de vleugel bespeelde, maar ook prachtig zong. Het werd door het publiek gehonoreerd met een staand applaus.

Het slotconcert Stilte voor de Storm - Een muzikale Zeereis, vond plaats in de Vredeskerk, waarin het StringWood Ensemble op het podium werd vergezeld door Zeemanskoor Skuytevaert.

In de Voorhof stond het Appeltaart met Bachroom-concert centraal. | Foto: pr.