2002: Prinses Margriet op bezoek in de kwekerij. | Foto: pr.
2002: Prinses Margriet op bezoek in de kwekerij. | Foto: pr. Foto: pr

Verhalenvangers brengen Leliekwekerij van Klaveren in beeld

Donderdag n 11 november staat de vierde video van dit seizoen op het programma. Over Rijnsburgers en bloemen kan nooit genoeg worden verteld. 

Aan het begin van de vorige eeuw werd voorzichtig begonnen met de teelt van voorgetrokken tulpen en andere bolbloemen als aanvulling op andere agrarische activiteiten. Met de komst van ontstond er een cyclus waarin bloementeelt en -handel elkaar stimuleerden en Rijnsburg letterlijk opbloeide. Een van die bedrijven die daarop insprongen was de Leliekwekerij van de gebroeders van Klaveren. Inmiddels alweer 100 jaar geleden werd dit bedrijf opgericht door Cornelis van Klaveren aan de Oegstgeesterweg. Het was een gemengde kwekerij waar diverse zomerbloemen werden gekweekt naast tulpen en narcissen. In de jaren 50 kwamen zijn zoons in de firma en hebben die uitgebouwd naar een bedrijf waar tulpen werden geteeld in de winter en lelies in de andere seizoenen. Inmiddels is de derde generatie werkzaam in het bedrijf. Een hoogtepunt was het bezoek van Prinses Margriet tijdens ‘Kom in de Kas' op 6 april 2002.


De video wordt donderdag 11 november vertoond in de bovenzaal van de Immanuëlkerk. De inloop is vanaf half tien en de voorstelling begint om tien uur. De toegangsprijs bedraagt € 2,50 daar zijn twee kopjes koffie of thee bij inbegrepen.