Voorzitter Jaap Janssen is blij met deze fiets controle. | Foto: pr.
Voorzitter Jaap Janssen is blij met deze fiets controle. | Foto: pr. Foto: pr

Veilig op de fiets naar de voetbal

controle n De Valkenburgse voetbalvereniging Valken'68 vindt het belangrijk dat de jeugd na het trainen ook weer veilig thuiskomt. Daarom heeft ze samen met VVN Katwijk een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd. 

Begin vorige week zijn de fietsen van alle jeugdleden geïnspecteerd. Fietsverlichting in orde? Een pluim van de voorzitter en een sleutelhanger van VVN Katwijk. 

Voorzitter Jaap Janssen: ‘We hebben tweehonderd fietsen gecontroleerd en gelukkig bijna evenveel sleutelhangers weg kunnen geven. Ook de ouders waren blij verrast over deze actie.’ Ook VVN Katwijk is blij dat de voetbalvereniging deze actie uitvoerde. ‘Super. Dat laat zien dat Valken'68 niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten betrokken is bij de jeugd’, aldus secretaris Alinda Wolthuis. Ook andere voetbalverenigingen hebben interesse in de actie. ‘,Dat moedigen we van harte aan. Laat dat balletje maar rollen.’

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2020, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.


Bezwaar tegen weigering Dierenkliniek op Voorschoterweg

hoorzitting n De weigering voor het afgeven van een vergunning om zich te mogen vestigen op Voorschoterweg 49 in Valkenburg, heeft het protest opgeroepen van een dierenkliniek. Deze tekende bezwaar aan. 

Door Nico Kuyt

Vorige week, 25 oktober, hield de gemeente een ambtelijke hoorzitting over de zaak. Naast de Kwantum en tegenover het Valkenburgse meer is aan de Voorschoterweg het bedrijfsverzamelgebouw 'De Bron' met 23 units. Op een gunstig gelegen plek als het gaat om de bereikbaarheid. 

De N206 ligt op steenworp afstand met een aansluiting op de A44. De Rijnlandroute is in aanleg. Je krijgt zo een groot voedingsgebied met de omliggende gemeenten en nog verder. Die gunstige ligging was ook de dierenkliniek niet ontgaan. Het bedrijf voor het genezen van dieren kreeg steeds meer artsen, groeide uit de voegen op de huidige lokatie, kon daar ook niet uitbreiden en een nieuw onderkomen moest er komen. Dat ging nog niet zo gemakkelijk. 


afgewezen

'De kliniek heeft meer dan 5 jaar gezocht naar een geschikte lokatie. Die hebben ze hier gevonden. Er is geen alternatief voorhanden. Een ideële lokatie dicht bij de oude plek', zo verklaarde de raadsheer van de kliniek tijdens de hoorzitting.

Maar het college van burgemeester en wethouders college vond de kliniek net niet passen bij de bedrijvigheden die wel op deze plek gewenst zijn, maar volgens de raadsheer is het een grensgeval waar ook een positief besluit over kan vallen en de plek worden gegund. Naar zijn oordeel wankelt onder andere de motivering van het college. Hij verwees daartoe naar enige jurisprudentie. Er is in zijn ogen ook geen precedentwerking te verwachten, dus kan het. Welke kant de hoorambtenaren op zullen wankelen in de landelijke worsteling van het toestaan van bestemmingen op zulke plekken, zal over enkele weken blijken. Met hun advies neemt het college vervolgens een besluit op het bezwaar.


Symposium: Samen aan de slag

geldzorgen n Grip op de Knip Katwijk houdt donderdag 18 november een symposium met als thema: Samen aan de Slag in De Voorhof in Rijnsburg.

‘Geldzorgen horen niet bij deze tijd’, laat de organisatie weten. 


‘De praktijk is helaas totaal anders. Veel huishoudens in Katwijk hebben met geldzorgen te maken. En de drempel om daarbij hulp in te roepen is heel hoog. Die drempel willen wij slechten. En daar hebben we velen bij nodig. Goede en nauwe samenwerking is daarbij van groot belang. Met dit symposium willen we daar een nieuwe impuls aan geven door inspirerende voorbeelden van de inleiders en een hernieuwde kennismaking met veel lokaal betrokkenen.’


agenda

Het symposium start om 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. 

Na de aftrap door de dagvoorzitter Willem Nijeboer staan de volgende punten op de agenda met tussendoor de nodige pauzes: opening door Adger van Helden, Wethouder Samenleving, Werk en Financiën gemeente Katwijk; Samenwerking professionals en vrijwilligers door Crista Rouwenhorst en Jan van Es. 


Hoe versterken we elkaar? door Tom Kolsters; Vroegsignalering en samenwerking door Hanny Zwaving en Vjosa Selmani; evaluatiesessie met de dagvoorzitter.


De dagvoorzitter is Willem Nijeboer. Hij is gepensioneerd journalist en groeide op in Katwijk. Crista Rouwenhorst is projectcoördinator Budgetmaatje Humanitas, Jan van Es (vrijwillig) projectmedewerker Humanitas, Tom Kolsters werkt voor SchuldHulpMaatje Nederland en is projectleider Samen Hart voor Mensen. Via dit project wordt continu gewerkt aan een sterk samenspel tussen SchuldHulpMaatje en kerken. Hanny Zwaving en Vjosa Selmani werken beiden bij de Gemeente Den Haag. Respectievelijk als projectmanager en teamcoördinator/projectconsulent.