Wout van Egmond (rechts) feliciteert Kor Kleijwegt en bedankt hem voor zijn inzet. | Foto: G. Eldering.
Wout van Egmond (rechts) feliciteert Kor Kleijwegt en bedankt hem voor zijn inzet. | Foto: G. Eldering. Foto: G.Eldering

n Tijdens ledenvergadering De Laatste Eer

Kor Kleijwegt benoemd tot erevoorzitter

Uitvaartvereniging n de Laatste Eer heeft vorige week dinsdagavond haar eerste ledenvergadering sinds twee-en-half jaar gehouden. Door de coronacrisis kon de gecombineerde vergadering van 2020 en 2021 pas nu plaatsvinden.

Kor Kleijwegt had aangegeven dat hij na tien jaar voorzitterschap plaats wilde maken voor een opvolger. Zijn enthousiasme is echter onverminderd. Onder zijn leiding is veel veranderd bij één van de grootste verenigingen van Rijnsburg. Zo kwam het prachtige uitvaartcentrum aan de Kamerlingh Onnesstraat in 2013 tot stand, waarmee er ruimte kwam om uitvaarten op meer eigentijdse wijze gestalte te geven. Tijdens zijn openingstoespraak memoreerde hij het effect van de coronacrisis. Door een actieve en creatieve aanpak van de medewerkers konden de gevolgen voor nabestaanden zo dragelijk mogelijk worden gehouden.


Twee jaar niet vergaderen betekende dat er twee jaarverslagen moesten worden goedgekeurd. De Laatste Eer is goed bij kas, maar te zien was dat de coronacrisis een zware wissel had getrokken op het bedrijfsresultaat van 2020. Voor het lopende jaar zijn de verwachtingen beter. De jaarcontributie van de Laatste Eer bedraagt vanaf dit jaar vijftien euro. De ledenvergadering keurde het voorstel hiervoor goed, ook omdat er voordelen zijn: leden krijgen vijfhonderd euro korting bij een uitvaart, en het vooraf bespreken en vastleggen van de wensen voor een uitvaart zijn gratis.


Nieuwe voorzitter

De verkiezing van bestuursleden kwam hierna aan de orde. Dirk van den Hoonaard werd herkozen als penningmeester en André van der Spijk als algemeen adjunct. Als kandidaat voor het voorzitterschap had het bestuur Wout van Egmond voorgedragen. Hij heeft in Rijnsburg eerder zijn sporen in het vrijwilligerswerk verdiend bij kerk en Rijnsburgse Boys. Hij gaf aan graag het voorzitterschap van de Laatste Eer op zich te willen nemen. De vergadering ging vervolgens unaniem akkoord met zijn verkiezing. Wout nam hierna de voorzittershamer over van Kor Kleijwegt. Allereerst bedankte hij Rita, de vrouw van Kor, die hem altijd heeft bijgestaan en onderstreepte dat met een prachtig boeket bloemen. Daarna ging hij in op de rol die Kor heeft gespeeld en prees hem vanwege zijn vele kwaliteiten. Hij stelde de ledenvergadering voor om Kor tot erevoorzitter te benoemen. De aanwezigen bekrachtigden dat met applaus en Wout overhandigde Kor een fraai beeldje als blijk van waardering van allen.


Na de pauze was een lezing gepland naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Besmet’ in het Boerhaavemuseum. Hoe actueel dat was bleek uit het feit dat spreekster Mieneke te Hennepe door ziekte was verhinderd. Secretaris Gert Eldering gaf in plaats daarvan een presentatie waarin oud en nieuw Rijnsburg met elkaar werden vergeleken, die bij de aanwezigen de nodige anekdotes en kreten van herkenning ontlokten. Rond kwart over tien sloot Wout van Egmond de vergadering, waarmee zijn première als voorzitter als geslaagd mag worden bestempeld.


Activiteiten door Welzijnskwartier op locatie de Burgt

De n Burgt bruist langzaam weer met allerlei leuke activiteiten voor ouderen. Schuif na de lange tijd van corona weer aan.

Dit is er te doen in de Burgt:


Ontmoeten en koffie
Koffie-inloop in de Brasserie van de Burgt, gezellig met een aantal mensen aan de koffie of een andere versnapering, ontmoeting is hier het belangrijkste element. Consumpties zijn voor eigen rekening. U kunt inlopen vanaf 10.00 uur, rond 11.30 uur gaat men weer huiswaarts.


Samen lunchen
1 keer in de 2 weken (de even weken) is er een eettafel lunch.

Een aantal vrijwilligers verzorgt de lunch in de vorm van een soepje en belegde broodjes. 

De prijs van de lunch is € 2,50. Koffie of andere versnaperingen zijn voor eigen rekening en wordt door u zelf besteld en betaald in de Brasserie.

Iedere maand bingo
Iedere laatste woensdag van de maand in de Burgt kunt u meespelen met de bingo.

De eerst volgende keer is woensdag 24 november, aanvang 14.30 uur. Een bingo-kaart inclusief 1 kopje koffie kost € 5,-.


Aanmelden
Meld u aan via ww.doemeeinkatwijk.nl of via

frontoffice van Welzijnskwartier te bereiken op: 071-4033323