Afbeelding
Foto: pr

Begroting en plannen van 2022

Politiek n Op donderdag 4 november vergadert de gemeenteraad, vanaf 13.00 uur, in het gemeentehuis. 

De vergadering begint ’s middags met de algemene beschouwingen van de elf fractievoorzitters over de begroting en de plannen voor 2022. De fractievoorzitters gaan onderling in debat. Aan het eind van de vergadering stemt de raad over de begroting en eventuele moties en wijzigingsvoorstellen van de fracties. Voor het eerst sinds lange tijd kunnen belangstellenden zonder aanmelding bij de vergadering aanwezig zijn. De vergadering vindt plaats in de monumentale raadzaal, zonder de beperking om anderhalve meter afstand te houden. 


RTV Katwijk zendt de vergadering live uit. De vergadering is ook live te volgen en later terug te zien via katwijk.raadsinformatie.nl.


Peutergym in Dorpshuis

Valkenburg n Iedere vrijdagmiddag van 15.30-16.20 uur geeft juf Petra les aan peuters vanaf 2 jaar. 

Samen met hun papa, mama of grootouder in sporthal het Dorpshuis in Valkenburg. Wat thuis niet altijd kan of mag, is wél mogelijk in de gymzaal zoals klimmen, klauteren, springen, balanceren, hangen en rollen. Er is plek voor nieuwe kinderen. 


Wilt u niet elke week komen? Dan kunt u ook een strippenkaart bij ons afnemen: 5x € 25, 10x € 45 of 15x € 60. Meer info: mail naar         leiding@valkengym.nl.


Geen vrachtwagens meer door Brouwerstraat

Ingezonden n CDA Katwijk. Na jaren van inspanningen van onder meer het CDA is deze week eindelijk het vrachtwagenverbod ingegaan in de Brouwerstraat en Sandlaan.

Afgelopen vrijdag zagen Dick Oudwater en Jonathan de Mooij de borden al staan. De bewoners en omwonenden hebben hier jaren om geroepen en eindelijk wordt er nu een 3-tal maatregelen getroffen.

Stap 1 is genomen en de rest van de maatregelen zullen in januari worden uitgevoerd. Zo worden er nog verkeerslichten geplaatst en zal de Brouwerstraat een gebiedsontsluitingsweg 30 worden (GOW 30). Dat houdt ook in dat de Brouwerstraat een voorrangsweg wordt. Het CDA was zelf geen voorstander van de voorrangsweg maar de wethouder heeft aangegeven dat het niet anders kon. Het CDA blijft de vinger aan de pols houden en zal de wethouder erop aanspreken als handhaving nodig is.

De verkeersveiligheid in de Brouwerstraat is al sinds het begin van deze raadsperiode een absoluut speerpunt voor het CDA. Fietsers, voetgangers en omwonenden voelen zich er niet veilig. Onze inwoners moeten zich thuis en geborgen voelen in hun directe omgeving. Veiligheid is daarvoor een hele belangrijke voorwaarde. Het CDA stelde daarom de afgelopen drie jaar talloze raadsvragen om de zaak in beweging te krijgen, waarbij het geduld van de fractie meermaals op de proef werd gesteld. Gelukkig zit er nu schot in de zaak.